The Explosion Rockets brengt op 25 augustus een ode aan Elvis in partycentre Denziz. (Foto: Explosion Rockets).
The Explosion Rockets brengt op 25 augustus een ode aan Elvis in partycentre Denziz. (Foto: Explosion Rockets). Foto:

OPTREDEN EXPLOSION ROCKETS IN DENZIZ OP 25 AUGUSTUS

Terug naar de tijd van Elvis Presley...

Op 16 augustus is het 41 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. De zanger heeft nog miljoenen fans over de hele wereld. In de concerten die The Explosion Rockets in augustus verzorgt, staat The King dan ook centraal. De deels uit Boxtel afkomstige rock-'n-rollband treedt zaterdag 25 augustus om 20.30 uur op in partycentre Denziz aan de Stationsstraat.

Tijdens het concert in Denziz is niet alleen het bekende werk uit de jaren vijftig en zestig van Elvis te horen. The Explosion Rockets speelt ook de B-kantjes en haast vergeten juweeltjes van vroeger. De nummers worden zo authentiek mogelijk gespeeld door de vijf muzikanten die zanger Ruud Kuijpers begeleiden. Hij kruipt als het ware in de huid van The King. Ook de zangpartij van het achtergrondkoor van Elvis, The Jordanaires, wordt door de muzikanten benaderd. Naast muziek van Elvis komt ook werk van Cliff Richard and The Shadows, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis voorbij. Het optreden vormt een afwisseling van ruige rock 'n roll, rustige nummers en instrumentale gitaarliedjes.

The Explosion Rockets trekt op veel plekken volle zalen. Zo stond de band dit jaar nog als hoofdact op een festival op het eiland Wight in Engeland. Woensdag 15 augustus reist het gezelschap af naar Luxemburg voor een grote Elvisshow en later dit jaar staan de muzikanten voor de tweede keer in Ahoy Rotterdam tijdens het Pasar Festival Djempol.

Kaarten voor het optreden in Denziz zijn verkrijgbaar bij Thom Sens (Beneluxlaan 32, Boxtel), telefoonnummer 06-45 92 85 86 of bij Cees Veenstra (Denziz), 06-34 34 85 94. In de voorverkoop kosten tickets acht euro. Aan de zaal zijn de kaarten, mits ze nog beschikbaar zijn, twee euro duurder. Denziz is op 25 augustus vanaf 19.30 uur geopend voor het publiek.


Dubbeltjesmarkt

Kinderboerderij Boxtel houdt in de laatste week van de schoolvakantie een dubbeltjesmarkt. Woensdag 15 augustus kunnen kinderen van 14.00 tot 16.00 uur hun overtollige speelgoed verkopen op het grasveld aan de overkant van de boerderij aan het Apollopad. Aanmelden is niet nodig. Deelname en bezoek is gratis.