De botsautobaan dient in Liempde meerdere doelen. Uiteraard als attractie voor jong en oud, maar ook als locatie van de 'kermis-mis'. (Archieffoto: Daisy Renders).
De botsautobaan dient in Liempde meerdere doelen. Uiteraard als attractie voor jong en oud, maar ook als locatie van de 'kermis-mis'. (Archieffoto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

VISWEDSTRIJD AAN OEVER DEN HULZER OP KERMISZATERDAG

Kermisfeest Liempde barst bijna los

De tijd van kermis in de gemeente Boxtel breekt weer aan. Traditioneel is eerst Liempde aan de beurt; daar kunnen kinderen zich van zaterdag 4 tot en met woensdag 9 augustus vermaken met onder meer de botsauto's, Safari Trip, Lucky Duck én de luchtschommels.

De kermis opent op 4 augustus om 15.00 uur in het centrum van Liempde, met hulp van Pip en Pien (Kip & Kip Entertainment). Dagelijks zijn twee nieuwe, bijzondere figuren op de kermis te vinden die spelletjes doen en samen de attracties 'onveilig' maken. De luchtschommels horen daar ook weer bij. De nostalgische attractie is na een jaar afwezigheid terug van weggeweest. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van onder meer de Baby Flug, boksbal, Mega Dance-rupsbaan, schietsalon, Safari Trip, grijpkranen en de draaimolen.

De botsautobaan in Liempde vormt zondag 5 augustus om 11.00 uur het decor voor de derde 'kermis-mis'. Dinsdag 7 augustus om 20.00 uur wordt tijdens de loterij duidelijk of bezoekers tijdens het festijn in de prijzen zijn gevallen.

De kermis is op zaterdag geopend van 15.00 tot 01.30 uur en op zondag van 13.00 tot 01.30 uur. Maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 augustus kunnen bezoekers tussen 14.00 en 00.30 uur plezier maken. Mogelijk worden de openingstijden aangepast vanwege de hitte. Dit wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

KERMISVISSEN

Net als andere jaren vindt op kermiszaterdag, dit jaar op 4 augustus dus, een viswedstrijd plaats aan de oever van vijver Den Hulzer aan de Laarakkerweg. Leden van de hengelsportverenigingen De Laatste Kans (Liempde) en Ons Genoegen (Boxtel), maar ook van visclubs in Sint-Oedenrode, Olland en Boskant kunnen zich inschrijven. Dat kan tot morgen, vrijdag 27 juli bij P. van de Ven (De Wilgen 19), in café De Ploeg (Nieuwstraat) en bij dierenspeciaalzaak Boxtel in winkelcentrum Oosterhof. Bel voor meer informatie naar (0411) 63 13 47.