Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WANDELEN EN HARDLOPEN DOOR BUITENGEBIED VAN GEMONDE

Profielloop beleeft de derde editie

Het begon als een project van twee middelbare scholieren en is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel hardloop- en wandelevenement in Gemonde: de Profielloop. De derde editie vindt plaats op zondag 16 september. Vooraf inschrijven is inmiddels mogelijk.

Het evenement start om 10.30 uur met een hardloopwedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar over 1 kilometer. Ouders krijgen de mogelijkheid met de jongste kinderen mee te lopen. Drie kwartier later klinkt het startschot voor deelnemers aan de hardlooproutes over 5,5 en 10 kilometer. Via chips in de startnummers worden de tijden van deelnemers geregistreerd. Na afloop komen die op de website van de Profielloop te staan. Wandelen is ook mogelijk; deelnemers (eveneens 5,5 en 10 kilometer) starten om 11.30 uur. De routes voeren deelnemers door het buitengebied van Gemonde, zowel over verharde als onverharde paden.

Start en finish is in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Vooraf inschrijven is tot en met 14 september mogelijk via www.profielloop.nl. Deelnemers betalen vier euro voor een van de wandeltochten en zes euro voor een van de hardlooponderdelen, inclusief fruit, koffie/thee en een herinnering. Wie zich online aanmeldt voor de Kidsrun, mag gratis deelnemen. Op de dag zelf inschrijven voor de sportieve onderdelen is ook een optie; dan geldt bij iedere afstand een meerprijs van twee euro.

Robin Bogers en David Mornout vatten drie jaar geleden het plan op een sportief evenement te organiseren in Gemonde. Dit deed het duo in het kader van het profielwerkstuk, een eindopdracht van de middelbare school. Beide jongens organiseren nu, drie jaar later, nog steeds de Profielloop.

FOTO BOVEN: Net als vorig jaar voert een deel van het parcours van de Profielloop langs de Dommel. Het sportieve evenement wordt voor de derde keer georganiseerd. (Archieffoto: Peter de Koning).


Kay Karssemakers
belandt net naast
podium in Loket

De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers (14) reisde afgelopen weekeinde af naar de Tsjechische stad Loket voor de EK-finale 85cc. Hij werd vijfde en derde in de manches en belandde hierdoor net naast het podium op de vierde plaats.

In de eerste manche zat Kay bij de voorste rijders. Hij gleed echter uit in de tweede ronde. Ondanks dat hij snel weer op de motor zat, verloor de crosser hiermee kostbare plaatsen. Uiteindelijk vocht Kay zich terug van de tiende naar de vijfde plek. Ook in de tweede manche kende hij een goede start. Na een fraai gevecht eindigde hij als derde. De resultaten in beide manches waren uiteindelijk goed voor een vierde plaats in het eindklassement.

Bridge

Bridgeclub Revanche

Uitslag dinsdag 24 juli

A-LIJN

Riet v.d. Aker/Maria den Ouden        64.38

Ries Dankers/Frans Sedee        61.88

Ad Wouters/Henk Schilder        58.33

B-LIJN

Annie v. Erp/Thea v. Leusden        56.25

Anja Wouters/Tonnie Daams        55.21

Simone v. Thiel/Corry Kerssens        54.17

Bridgeclub Liempde

Uitslag zomerdrive donderdag 19 juli

A-LIJN

Francien v. Roy/Jeanne v. Doremalen        56.58
Henny v. Esch/Riet Traa-Vertogen         53.92
Cees de Jong/Rien v.d. Laar         52.58

B-LIJN

Wilma & Jack Kuijpers         65.10
Wout Strik/Henk Verdonk         57.81
Mientje & Willie v. Schaijk         54.69