Afbeelding
Foto: Jan Vink Stichting

17e ZONDAG DOOR HET JAAR • 28 JULI - 4 AUGUSTUS

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is in de maanden juli en augustus bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.heilighartparochie.nl of de Facebookpagina.

* Parochiebijdrage. Het IBAN-nummer om de parochiebijdrage te storten is NL38 RABO 0108 8603 37.

* Zondagsliturgie. Op de zeventiende zondag door door het jaar luidt het motto: 'Delen in vertrouwen'. Gedurende vijf zondagen wordt de Marcus-cyclus onderbroken door Johannes 6: de Broodrede. Deze week het begin: de wonderbare broodvermenigvuldiging. De menigte – het gaat over heel veel mensen – begrijpt niet wat er gebeurt. Velen zullen dan zeggen: wat meer brood is mooi meegenomen. Er zijn ook mensen die zich dan afvragen: wat gebeurt hier? En ze zoeken naar betekenis. Een eerste aanwijzing: wanneer je deelt, vermenigvuldig je.

* Liturgische kalender. Dinsdag heilige Ignatius van Loyola, priester; woensdag heilige Alfonsus van Liguori, bisschop en kerkleraar.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering (samenzang). Zondag 10.30 hoogmis (samenzang). Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Bertha v. Erp (mgd).

ZONDAG 10.30 Ineke Spikmans- v. Berkel (jgt); Frans v. Ewijk (jgt); Jan v. Hommel (trouwdag); Wim Aarns; Ad v.d. Braak.

MAANDAG 09.00 alle parochianen.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies van Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie à 12 euro op wil geven, kan daarvoor de enveloppen gebruiken die achter in de kerk klaarliggen. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden. Tevens eigen naam en adres vermelden. De enveloppe twee weken van te voren in de brievenbus deponeren van het parochiesecretariaat aan de Duinendaal 2, zodat de intentie vermeld kan worden in de kerkberichten.

* Viering zondagochtend. In juli en augustus zijn de vieringen op zondag aangepast. De mis van 09.00 vervalt; de hoogmis is zoals gebruikelijk om 10.30.

* Ontmoeting. Zondag 29 juli nodigt het pastoresteam parochianen uit voor een kopje koffie en ontmoeting vóór de viering van 10.30.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intentie voor hr. Spring in 't Veld (verj).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis met pater Leo van der Klaauw als voorganger en predikant. Intenties voor Agnes v.d. Ven-Strijbosch (mgd); vruchten der aarde.

MEDEDELINGEN

* Overlijden. Zaterdag werd afscheid genomen van Jan van Mensvoort (91); dat hij moge rusten in de vrede van de Heer.

* Zomerperiode. In de maanden juli en augustus vervallen de weekdiensten op woensdag- en donderdagochtend in de bij-sacristie. Kerkgangers zijn elke ochtend op doordeweekse dagen om 09.00 welkom in de Sint-Petrusbasiliek.

* Welkom in De Ontmoeting. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 is het open huis in De Ontmoeting, het contactpunt van de Liempdse geloofsgemeenschap nabij dienstencentrum De Kloosterhof. Bezoekers zijn welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje en het opgeven van een misintentie à 12 euro. Deze kunnen ook in de brievenbus van De Ontmoeting worden gedeponeerd.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem, afdeling Liempde: 06-24 61 44 30.

* Koffiedrinken Kloosterhof. Na afloop van de hoogmis zijn kerkgangers zondag in dienstencentrum De Kloosterhof rond de klok van 10.30 welkom om samen koffie of thee te drinken. ,,Zeker in deze vakantieperiode een mooie gelegenheid voor de thuisblijvers om wat bij te praten. De koffie en thee zijn gratis", meldt het parochiebestuur.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Intenties voor Marianne Freijse; Toos Merkx; Gerard v.d. Heijden; Gerrit Janssen; Leo Heidkamp.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Intenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart met de pastor.

* Uitwijk. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot en met 11.30. Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren is dan aanwezig om mensen te woord te staan. Men kan dan ook misintenties opgeven.


GESTELSE KRINGLOOPWINKEL MAG AAN GENENBERG BLIJVEN

Jan Vink Stichting boekt op twee fronten succes

Ondanks dat de vooruitzichten anders waren, blijft de kringloopwinkel aan de Genenberg in Sint-Michielsgestel behouden. Die winkel wordt geëxploiteerd door de Jan Vink Stichting (JVS). Met voorzitter Theo van der Heijden uit Boxtel aan het roer realiseert JVS ontwikkelingsprojecten en helpt kwetsbare groepen in Indonesië.

Eind januari diende JVS een nieuwe aanvraag in voor een omgevingsvergunning bij de gemeente Sint-Michielsgestel. De onderbouwing is gebaseerd op een grondig juridisch onderzoek met als belangrijk element dat de locatie van de kringloopwinkel is gelegen binnen de bebouwde kom. Onlangs besloot het college van B. en W. dat de onderbouwing en de aanvullende informatie voldoet en is de omgevingsvergunning toegekend voor het totale winkeloppervlak dat in gebruik is. Een buurtbewoner maakte eerder bezwaar tegen de vestiging van de kringloopwinkel uit angst voor verkeersoverlast.

NIEUWE SCHOOL

JVS boekte echter nog een tweede succes. En wel met de start van een nieuw project in de regio Yogyakarta op Midden-Java. De Gestelse hulporganisatie richt zich de laatste jaren op het bouwen van scholen met interne overblijfmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Opnieuw is samenwerking gezocht met Wilde Ganzen en gezamenlijk wordt dit project gerealiseerd in het plaatsje Semanu in het district Gunung Kidul.

Er wordt een vierklassige school met lerarenkamer gebouwd. Ook komen er twee overblijfmogelijkheden met keukenfaciliteiten en goede sanitaire voorzieningen; een voor meisjes en een voor jongens. Al jaren krijgen de kinderen les in een tijdelijk gebouw. In de nieuwe school, waarvan de bouw in augustus start, vinden straks meer kinderen onderdak en krijgen zij beter onderwijs, zo meldt JVS. De stichting verwacht dat de nieuwe school in augustus in gebruik kan worden genomen.

Meer informatie over de kringloopwinkel én de goede doelen die met de opbrengsten daarvan worden gerealiseerd, is te vinden op www.janvinkstichting.nl.

OP DE FOTO: Al jaren krijgen kinderen van het Indonesische dorp Semanu op midden-Java les in een tijdelijk gebouw. Met steun van de Jan Vink Stichting uit Sint-Michielsgestel wordt komende maanden een nieuwe onderwijsvoorziening met overblijfcapaciteit gerealiseerd. (Foto: JVS).

MuBo-gidsen vertellen over historie Boxtel

Gidsen van Museum Boxtel (MuBo) verzorgen zaterdag 28 juli om 14.00 uur een rondleiding over de geschiedenis van het dorp.

Handleiding daarbij is de canon die is opgesteld en die in 49 vensters de belangrijkste lokale historische gebeurtenissen, personen en voorwerpen markeert sinds de prehistorie. De rondleiding duurt, inclusief inleiding, ruim een uur en kost vijf euro per persoon. Aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of 06-16 04 18 98.