Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Vakantiegevoel op Liduinastrand

Een paar kuub zand, vrolijke parasols, wat speelgoed en een gezellig terras. De ingrediƫnten van Liduina at the Beach zijn niet bijzonder en kosten weinig. Het effect van het tijdelijke 'strandje' bij het verpleeghuis is echter onbetaalbaar.

De kleine Mats van Doorn, op bezoek bij zijn overgrootmoeder, speelt heerlijk in het zand. Als de zon doorbreekt, kruipt hij even onder een felgekleurde parasol en speelt daar gewoon verder. Achter hem het volle terras van koffiebar Wijs! van Liduina. Die is sinds mei open en verwelkomt niet alleen Liduina-bewoners. Ook bezoekers en buurtgenoten vinden Wijs een aanwinst. Zeker nu het pleintje voor het verpleeghuis tot eind augustus is verrijkt met een heus strandje. ,,Een kleine investering, maar een groots gebaar", vindt activiteitenbegeleider Marc Spierings. ,,Veel van onze bewoners kunnen niet meer naar een strand. Op deze manier geven we ze toch een beetje een vakantiegevoel. We doen hier ook activiteiten, zoals jeu de boules, kinderspeelmiddag en live muziek van de Gimmese Kapel. En soms als we hier kinderen zien spelen, denken we: leuk, even met een paar bewoners naar toe. Liduina at the Beach kost heel weinig en biedt ons heel veel."

OP DE FOTO: Mats van Doorn, op bezoek bij zijn overgrootmoeder, vermaakt zich prima op het Liduina-strand. Op de achtergrond doet de nieuwe koffiebar Wijs! prima zaken. (Foto: Peter de Koning).