Zoë Timmermans begin juni in actie tijdens het NK paaldansen in Waalwijk. Daar kwalificeerde zij zich voor de deelname aan het WK in Spanje. (Foto: Miranda Timmermans).
Zoë Timmermans begin juni in actie tijdens het NK paaldansen in Waalwijk. Daar kwalificeerde zij zich voor de deelname aan het WK in Spanje. (Foto: Miranda Timmermans). Foto: Miranda Timmermans

LIEMPDS PAALDANSTALENT EINDIGT ALS VIERDE OP WK IN SPANJE

Zoë tevreden ondanks missen eremetaal

Zoë Timmermans (16) uit Liempde reisde met haar familie af naar het Spaanse Tarragona voor het wereldkampioenschap Pole Sports. Op dit onderdeel werd ze begin juni in Waalwijk tweede tijdens de strijd om het Nederlands kampioenschap paaldansen. In Spanje eindigde Zoë echter net naast het podium, maar wie denkt dat ze daardoor teleurgesteld is, heeft het mis...

,,Ik had het niet verwacht, maar ben zo blij", liet Zoë zondag via Facebook weten. Op het onderdeel Pole Sports werd ze vierde. In totaal namen 26 paaldansers deel aan dit onderdeel op het WK. Zoë kwam ook uit op Ultra Pole, het onderdeel waarbij de deelnemers de strijd aangaan met andere paaldansers. In deze categorie behaalde de Liempdse sporter vorig jaar een gouden medaille, een onverwacht resultaat. Dit jaar werd ze vijfde.

Deelname aan het wereldkampioenschap stond hoog op het verlanglijstje, zo was eerder in deze krant te lezen. De paaldanser traint gemiddeld zo'n twaalf uur per week. ,,Die uren hang ik echt in de paal. Ik probeer oefeningen uit die ik tegenkom op YouTube of Instagram of ben bezig met mijn eigen act. Zelf plaats ik ook regelmatig filmpjes. Daar krijg ik leuke reacties op." Ook de acts van Zoë op het WK zijn via YouTube te bekijken.