HONKBALLERS KLAAR VOOR VAKANTIE

Ducks wint voor de zomerstop van Centrals

In de laatste wedstrijd voor de zomerstop traden de honkballers van Ducks zondag aan tegen Centrals in De Bilt bij Utrecht. De Boxtelse mannen speelden zowel verdedigend als aanvallend sterk en wisten de wedstrijd daardoor snel naar zich toe te trekken.

Ducks begon goed aan de eerste inning. Door bij de tegenstanders enkele fouten af te dwingen en dankzij honkslagen van Jeroen van Nes en Wijnand Schriemer kwamen de honkballers al snel op vijf punten. Startend werper Yannick Brechenmacher begon ook goed en zette drie slagmannen met speels gemak opzij. Daarbij werd hij geholpen door het veld. Zodoende kwam Ducks op een 0-6 voorsprong.
In de tweede inning veranderde het spelbeeld niet veel, maar werd er slechts één keer gescoord door de gasten, terwijl Brechenmacher niets toeliet aan Boxtelse zijde.


Irene zoekt naar
trainers en leiders
voor de jeugdteams

De Gemondse voetbalvereniging Irene, die volgend jaar 75 jaar bestaat, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de jeugdteams. Met name de JO-19-, JO17- en pupillenteams kunnen nieuwe leiders en (ervaren) trainers gebruiken.

De ploegen trainen minimaal een keer per week, maar indien mogelijk wordt de voorkeur gegeven aan twee trainingsmomenten. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marc Habraken, telefoonnummer 06-54 94 17 99.

INHAALSLAG

In de derde inning kwam de thuisploeg pas aan scoren toe. Twee keer wist Centrals een punt binnen te halen. Daarop zetten de gastheren een inhaalslag in, maar was het uiteindelijk het Boxtelse team dat de genadeklap gaf. In de achtste inning kwamen er zes punten binnen op honkslagen van Thor van den Dool, Niels van der Heijden en wederom door afgedwongen fouten. De tussenstand kwam daardoor op 5-13.
Centrals probeerde nog voor een comeback te zorgen in de tweede helft van de achtste inning, maar dat bleek niet voldoende. De eindstand werd 9-14.

VERDIEND

Door sterk aanvallend en verdedigend werd wist Ducks de wedstrijd te winnen. Een verdiende overwinning om de zomerstop in te luiden.

Het Boxtelse team hervat de competitie weer in het weekeinde van 25 en 26 augustus.

Uitslagen zondag 15 juli

Hb sen.: Centrals H1 - Ducks H1 9-14
Hb sen.: Kickers H1 - Ducks H2 8-2


Regiomix

Tonny Mauriks heeft maandag de wekelijkse open Regiomix gewonnen bij jeu-de-boulevereniging De Walnoot. Hij bleef met 24 punten Ad Pennings en Wim van Alphen voor, die beiden 21 punten scoorden en daarmee de tweede plaats deelden. Er deden 37 mensen mee aan het zonnige toernooi op de buitenbanen van de vereniging aan de Selissenwal 25 in Boxtel. Voor meer informatie over de club en de regiomix, kijk op www.jbvdewalnoot.nl.