Afbeelding
Foto: Ad Verbrakel

Vandalisme met kanonslagen

Als oud-marinier ben ik niet zo gauw in paniek, maar afgelopen zaterdagnacht rond halfeen schrok ik toch wel behoorlijk wakker door flinke geluidsoverlast. En met mij veel bewoners van Boxtel-Oost. Wat schetst mijn verbazing toen ik zondagmiddag het resultaat van dit alles ontdekte (zie foto). Bij het tunneltje van de Scheidingsweg (onder de Schijndelseweg), waar de gemeente een mooie rustplaats met picknicktafel geplaatst heeft, was de afvalbak totaal opgeblazen met veertig kanonslagen! Het kratje hiervan stond er nog bij.

Jammer dat de daders ondanks het grote aanbod van vermaak in deze moderne tijd toch kiezen voor een (levens)gevaarlijke en gemeenschapsgeld verslindende bezigheid. Ondanks mijn moderne en positieve instelling als 77-jarige, kan ik dit soort dingen toch vaak niet begrijpen en/of uitleggen, jammer.

        AD VERBAKEL


Erkenning voor Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling Boxtel, een samenwerkingsverband van de gemeente, woonstichting Sint-Joseph, de politie en ContourdeTwern, heeft onlangs de erkenning van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontvangen. Binnenkort wordt het officiƫle certificaat overhandigd.

CCV is een partner voor iedereen die (beroepsmatig) bijdraagt aan een veiliger en leefbaarder Nederland. Of het nu gaat om preventie, handhaving of naleving van regels. Het oordeel van CCV is gebaseerd op een toetsing aan de hand van een aantal vooraf opgestelde criteria. Buurtbemiddeling scoort goed op alle elf de punten waaronder omgaan met vertrouwelijke informatie, nazorg, training en begeleiding vrijwilligers, werken volgens de methode, kosteloos aanbod en dienstverlening.

Coƶrdinatoren Janice Westerman en Janneke Quirijnen van Buurtbemiddeling Boxtel zijn blij met het CCV-certificaat. ,,Dit is een erkenning dat we goed bezig zijn." Buurtbemiddeling lost kleine conflicten tussen buren op voordat die uit de hand lopen. De kracht is de preventieve aanpak van de vrijwillige bemiddelaars: niet wachten tot er hooglopende ruzie is, maar aan tafel met beide partijen en afspraken maken die haalbaar zijn. Meer info: www.buurtbemiddeling-boxtel.nl