HiPa Sports sluit: 'Markt is verzadigd'

Na elf jaar en vier maanden valt voor HiPa Sports per 1 augustus het doek. De reden is geldgebrek en de concurrentie. ,,De fitnessmarkt is verzadigd. Toen ik elf jaar geleden begon, waren er slechts drie sportscholen in Boxtel. Nu zijn dat er negen. Het was een kwestie van tijd voor er één om zou vallen. Helaas ben ik dat", geeft eigenaar Paul Ketelaars aan. ,,Maar ik heb me altijd met veel liefde en plezier ingezet."

Hij is niet over één nacht ijs gegaan in zijn beslissing, maar veel langer wachten kon ook niet. ,,Ik wil me niet dieper in de schulden steken dan nodig is", geeft de sportschoolhouder aan. Hoeveel die schuld is kan hij niet zeggen. ,,Daar buig ik me na 1 augustus over. Daarbij ligt het ook aan het aantal schuldeisers."

Al ruim zeven jaar zit HiPa Sports in een pand aan de Duit 12 in Boxtel, de vierenhalf jaar daarvoor was het bedrijf aan de Ons Doelstraat gevestigd. Daar moest Ketelaars weg vanwege procedurele fouten. Dat steekt hem nog wel: ,,Toen was het volgens de gemeente niet mogelijk om op een andere locatie in of rond het centrum een fitnessclub te beginnen, dus ben ik uitgeweken naar de Duit. Een paar jaar later springen de fitnessscholen ineens als paddenstoelen uit de grond." Aan de locatie heeft de sluiting van HiPa Sports volgens Ketelaars niet gelegen. ,,Met het oog op de nieuwe wijk achter Selissen, was er zelfs voldoende potentie. Maar de vijver is leeggevist. Andere sportscholen stunten met hun prijzen, maar daar kan en wil ik gewoon niet in mee."

Tot zijn bedrijf de deuren sluit, neemt Ketelaars de tijd om al zijn klanten persoonlijk te bedanken.


Dubbeltjesmarkt

De Kinderboerderij Boxtel houdt in de laatste week van de schoolvakantie een dubbeltjesmarkt. Woensdag 15 augustus kunnen kinderen van 14.00 tot 16.00 uur hun overtollige speelgoed verkopen op het grasveld aan de overkant van de boerderij aan het Apollopad. Aanmelden is niet nodig. Deelname en bezoek is gratis.

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen donderdag 12 juli

Sonja Tempels/Henk Schalkwijk        63.80

Ad & Anja Wouters        60.42

Jeanne v. Doremalen/Francien v. Roij        60.16

Bridgeclub Revanche

Uitslagen dinsdag 17 juli

A-LIJN

Masha Kleiss/Harm Bos        73.44

Sonja Tempels/Henk Schalkwijk        59.90

Leo den Dekker/Herman v.d. Wetering        55.21

B-LIJN

Corry & Jan Kerssens        63.00

Marian Jessurun/Mien v. Weert        60.25

Lidy & René Verstijnen        55.22

Bridgeclub Liempde

Uitslagen donderdag 12 juli

A-LIJN

Marly Nieman/René v. Heeswijk        58.33

Riek Prinsen/Els v.d. Westelaken        56.25

Jos Beerens/Bert v. Ruremonde        52.92

B-LIJN

Cathrien Peerlings/Annemieke v. Rooij        66.67

Chr. v. Heeswijk/Marietje v. Overbeek        61.98

Toos v.d. Leek/Tineke v.d. Zanden        58.33