Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Markt Boxtel krijgt Liempdse kinderkopjes

De Boxtelse Markt wordt straks voor een gedeelte bestraat met Liempdse kinderkopjes. Rolstoelvriendelijk Liempde (RVL), Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) en de gemeente Boxtel starten komende periode namelijk met het rolstoelvriendelijk maken van het dorp. De kasseien die daarvoor uit de Oude Dijk worden gehaald, laat projectontwikkelaar Rasenberg Infra zagen en vlak maken voor de Markt.

SPPiLL en RVL verwachten in september of oktober te beginnen met de werkzaamheden aan de voetpaden. Dan zullen ook de kasseien klaar moeten zijn voor Boxtel, legt projectleider Johan van Vlerken van Rasenberg Infra uit. ,,Tussen 10 en 21 september willen we beginnen aan de Markt, dus dan hebben we al een voorraadje nodig. De stenen uit de Oude Dijk (foto onder) moeten bovendien eerst nog behandeld worden."

In Liempde wordt in totaal liefst zeven kilometer aan paden aangelegd of hersteld zodat deze toegankelijk zijn voor kwetsbare voetgangers. Het plan is erop gericht om de rolstoelvriendelijke paden vanuit de verschillende wijken en buurten naar het centrum aan te leggen. Zo worden onder meer de voetpaden langs de Oude Dijk opnieuw bestraat, een aantal bomen wordt verwijderd wegens de worteldruk en op de oversteekplekken worden de kinderkoppen vervangen door gebakken klinkers.

Ook staan de herinrichting van de kruising Roderweg-Barrierweg en het voetpad langs de Roderweg op de planning. Tussen maandag 1 en vrijdag 5 oktober wordt een aantal bomen verwijderd, de zes weken daarna wordt gewerkt aan de bestrating. Ook wordt er nog een nieuwe groenvoorziening aangelegd. (Foto: Gerard Schalkx).