Menig langeafstandsloper liet zich vorig jaar op de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse vereeuwigen met de Boxtelse reus Jas de Keistamper. (Foto: Annelieke van der Linden).
Menig langeafstandsloper liet zich vorig jaar op de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse vereeuwigen met de Boxtelse reus Jas de Keistamper. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

WETHOUDER ZWAAIT WANDELAARS UIT

Boxtelaren annexeren vierdaagserotonde Malden

Sportwethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel zwaait vanavond, donderdag 12 juli om 19.30 uur de lokale deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse uit. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Link, het werkcafé onder de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat. Vrijdag 20 juli vormt Van Wanrooij met reus Jas de Keistamper én een gelegenheidsorkest in Malden een welkomstcomité voor de wandelaars uit de gemeente Boxtel.

Sinds 2011 'annexeert' een groep Boxtelaren op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse de rotonde Droogsestraat in Malden. Dat is een kilometer of zes voordat de deelnemers aan het grootste wandelsportevenement ter wereld de finish op de Wedren bereiken. Het initiatief om lokale wandelaars een hart onder de riem te steken voordat ze de 'Via Gladiola' betreden, werd destijds genomen door toenmalig sportwethouder Willie van de Langenberg, de voorganger én partijgenoot van Van Wanrooij.

REUS JAS ÉN MUZIEK

Carnavalsorkest Indeklocht vormt de basis van de muziekgroep die volgende week met de wethouder naar Malden reist. ,,Ook leden van Echdweil en Op naor d'honderd sluiten zich aan. We zijn in totaal met zo'n dertig muzikanten", weet woordvoerder en trompettist Paul Hermans. Hij zorgt er ook voor dat reus Jas de Keistamper weer van de partij is. Deelnemers uit deze regio kunnen de stratenmakersgigant moeilijk mislopen op weg naar de eindstreep en kunnen op de rotonde in Malden gewoontegetrouw een presentje tegemoet zien van de gemeente Boxtel.

Belangstellenden kunnen voor een bedrag van 20 euro per persoon met de Boxtelse delegatie mee naar Malden reizen per touringcar. Aanmelden is mogelijk via d.van.giersbergen@mijngemeentedichtbij.nl.

UITGELOPEN? MELD JE!

De redactie van Brabants Centrum roept mensen die de Nijmeegse Vierdaagse voltooien op om naam, afstand en aantal keren deelname door te geven via bc@brabantscentrum.nl. Een overzicht met de succesvolle wandelaars verschijnt dinsdag 24 juli in de digitale editie van deze krant en twee dagen later in de papieren editie. Ook familieleden of bekenden van vierdaagselopers kunnen deze gegevens doorgeven.