Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SINT-JOSEPH DEELT IJSJES UIT IN DE WIJK ALS GOEDMAKERTJE

Zoethoudertje voor sores Gildenhof

De bewoners van de Gildenhof en omliggende straten hebben de afgelopen maanden heel wat overlast ondervonden. Door het faillissement van Bouwgroep Moonen zaten een aantal huishoudens met half gerenoveerde huizen. Woonstichting Sint-Joseph bood de bewoners daarom vrijdagmiddag iets lekkers aan als goedmakertje (of zoethoudertje) in de vorm van een ijsje.

Sint-Joseph wilde alle huizen rond de zomervakantie klaar hebben, maar de teloorgang van het Bossche bouwbedrijf gooide roet in het eten. Er werd in eerste instantie nog gekeken of er een doorstart gemaakt kon worden met Moonen, maar toen dat niet lukte is de woonstichting naar een andere aannemer op zoek gegaan. Die werd gevonden in de vorm van Hendriks Coppelmans. Het Udense bedrijf begint half september met de woningen in de Sint-Sebastiaanstraat. Daarna volgen de huizen aan Selissenwal 20 tot 40, Sint-Barbarastraat, Sint-Catharinastraat en de Vaandelstraat.

De woningen waar Bouwgroep Moonen halsoverkop is vertrokken, zijn door de vaste onderhoudsdienst van Sint-Joseph afgewerkt. Donderdag was er een informatieavond voor de bewoners over het verdere verloop van het traject.

Ondanks alle sores kon er vrijdag dus even genoten worden van een ijskoude versnapering. Niet alleen de kinderen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid, ook de volwassenen lieten het zich smaken. (Foto: Albert Stolwijk).