Afbeelding
Crebas Fotografie

ROUTE MET VOERTUIGEN OP 30 SEPTEMBER IN TEKEN VAN VINTAGE

Boxtelse Heeren Rally krijgt vervolg

Robert van der Schaaf, Hans Bevers en Filipe van den Borne organiseerden vorig jaar de eerste Boxtelse Heeren Rally , waarbij tientallen oldtimers en bijzondere wagens die dag door Boxtel én langs zeven Brabantse kastelen reden. Het evenement krijgt op zondag 30 september een vervolg en staat in het teken van de Vintage Route.

,,Het belooft weer een bijzondere dag te worden", aldus Van der Schaaf. ,,Vorig jaar hebben we ongelofelijk veel positieve reacties mogen ontvangen, maar ook een aantal verbeterpunten. En daar zijn we blij mee."

De organisatie kiest dit jaar voor vintage (tweedehands - red.). ,,In de tijden waarin we nu werken en leven staat het doorgeven van onze wereld enorm centraal. Zonder zweverig te worden, is dit wel iets waar we over nadenken. De voertuigen die deelnemen aan de Boxtelse Heeren Rally, zijn over het algemeen auto's die we door willen geven aan een volgende generatie", licht Van der Schaaf toe. ,,Oude spullen zeggen iets over het verleden. Er is geen heden zonder verleden. Vintage is een toverwoord. Maar tegelijk realiseren we ons dat wij als 'petrolheads' moeten denken aan de natuur en het milieu. We willen niet alleen de mooie auto doorgeven, maar zeker ook de wereld. Kortom: het rijden van de Boxtelse Heeren Rally doe je met je hart, maar zeker ook met je verstand."

De rally begint met een samenkomst bij kasteel Stapelen. Dan wordt de route gebriefd. De puzzelroute wordt uitgedeeld en is er de mogelijkheid om even kort met de andere deelnemers kennis te maken. Na de start volgt er een route door Noord-Brabant met af en toe een opdracht en een koffiestop. Na een lunch op een bijzondere locatie gaat de rally weer verder en eindigt rondom 16.00 uur op de Markt in Boxtel. Na de prijsuitreiking is er een borrel en de mogelijkheid om deel te nemen aan een diner. Inschrijven is mogelijk via www.boxtelseheerenrally.nl.

FOTO ONDER: De eerste editie van de Boxtelse Heeren Rally startte bij café De Kerk in Boxtel. (Foto: Crebas Fotografie).