Afbeelding
Foto:

PLOEGMAAT GEEFT OP IN EERSTE TOURWEEK

Koen de Kort is blij dat ploegentijdrit erop zit

De eerste week van de Tour de France heeft nog geen winnaars van Trek-Segafredo, de ploeg van de Liempdse renner Koen de Kort, opgeleverd. Sprinter John Degenkolb eindigde meerdere malen in de top tien, maar wist geen podiumplaats te bemachtigen. De derde etappe stond in het teken van een ploegentijdrit. En dat was afzien voor De Kort...

Tot drie keer toe wisten de renners van Trek-Segafredo hun sprinter Degenkolb goed af te leveren bij de finish. Dat was best een klus, regelmatig ontstonden valpartijen in de koers. ,,Zoals gewoonlijk was de eerste etappe van de Tour hectisch", laat De Kort via Twitter weten. ,,Ik ben blij met het teamwork van Trek en een goede sprintvoorbereiding van Degenkolb. We hopen op een beter resultaat een dag later." In die tweede etappe kreeg de ploeg minder goed nieuws voor de kiezen: wielrenner Tsgabu Grmay uit Ethopië moest opgeven vanwege ernstige buikpijn. Die dag schreef Peter Sagan de etappe op zijn naam en eindigde Degenkolb op de negende plek.

Op de derde dag in Frankrijk stond een ploegentijdrit van 35,5 kilometer op het programma. ,,Super pijnlijk", omschreef De Kort de rit na afloop voor de camera van zijn ploeg. ,,Je wilt je ploeggenoten niet in de steek laten, dus je moet geen slechte dag hebben. Ik had geen slechte, maar óók geen goede dag. Ik heb veel geleden." Trek-Segafredo eindigde op de veertiende plaats, op 1.16 minuten achter winnaar BMC. ,,We hadden gehoopt op een beter resultaat", aldus De Kort. ,,Op dit soort momenten missen we Tsgabu, hij zou het verschil kunnen maken."

De vijfde etappe van Lorient naar Quimper (204,5 kilometer) verliep voorspoedig voor de ploeg van De Kort. ,,Naast dat we onze kopman Bauke Mollema hebben beschermd, leverde Toms Skujinš een geweldige prestatie door de bolletjestrui binnen te slepen."

Na afloop van het Nederlands kampioenschap wielrennen reisde De Kort af naar D'n Durpsherberg in Liempde om te voorspellen op welke plaats hij eindigt in de Tour. Deze wedstrijd maakt deel uit van het Liempds Tourspel. Hij schat in dat hij na drie weken de 87e plek inneemt. Momenteel staat hij 69e; De Kort moet dus nog even zakken... Meer informatie over het Liempds Tourspel is elders in deze krant te vinden. (Foto links: Gerard Schalkx).


Winnaar regiomix

De wekelijkse regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot werd maandag gewonnen door Marlies van Vught. Ze bleef met twintig punten haar concurrenten Jan Pennings (tweede met 18 punten) en Jos van Grinsven (derde met 14 punten) voor. In totaal namen er 38 mensen deel aan het toernooi op de buitenbanen van de club aan de Selissenwal 25. Iedere maandag kan men meespelen vanaf 13.00 uur. Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.jbvdewalnoot.nl.