Afbeelding
Foto:

GESPREK POLITIE, GEMEENTE EN HORECA

Massale vechtpartij op Markt: politie is op zoek naar getuigen

Een jongen die op de grond ligt en een schop tegen zijn hoofd krijgt, terwijl iemand anders knock-out wordt geslagen. De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag tegen half drie een melding dat er door meerdere personen gevochten werd op de Markt in Boxtel. Omstanders filmden het incident; de beelden staan online. Gisterochtend meldde een 20-jarige Boxtelaar zich op het bureau; hij is aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.

,,Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij meerdere personen aan op straat en de sfeer was onrustig", meldt een woordvoerder van de politie. Een 39-jarige en een 21-jarige man uit Boxtel werden aangehouden voor respectievelijk het beledigen van een agent en niet reageren op aanwijzingen van de politie. Een 21-jarige man raakte gewond tijdens de vechtpartij en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere personen liepen lichte verwondingen op. De politie roept mensen op die getuige waren van het incident zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De maker van de beelden van de vechtpartij vraagt zich in het filmpje af waar de politie op dat moment was. In het horecaconvenant dat met de gemeente, politie en horeca is afgesloten, dient de politie in de weekeinden continu aanwezig te zijn. De politie laat weten dat agenten ieder weekend aanwezig zijn nabij horecagelegenheden in Boxtel. ,,Het kan echter zijn dat wij op enig moment worden weggeroepen in verband met een ander incident dat prioriteit heeft", aldus de politiewoordvoerder. Donderdag vindt een gesprek plaats tussen de horeca, het gemeentebestuur en de politie. Na dit overleg geeft burgemeester Mark Buijs een verklaring; lees hierover meer op www.brabantscentrum.nl.