ZONNEBLOEM KRIJGT MASSAAL STEUN

Tourspel Liempde haalt nieuw deelnemersrecord

Tourspel Liempde heeft dit jaar 346 ingevulde deelnemerslijsten. Daarmee heeft de organisatie opnieuw een record te pakken. Vorig jaar werden er al 319 lijsten ingevuld. Toen gingen de opbrengsten naar de Jeugdvakantieweek en de plaatselijke afdeling van stichting Paus Johannes XXIII. Deze editie staat het wielerspel in het teken van de lokale afdeling van De Zonnebloem, die haar gouden jubileum viert.

Met de keuze voor De Zonnebloem, wil de organisatie het vijftigjarig bestaan van de vereniging voor zieken en ouderen extra glans geven. De steun wordt dan ook ingezet om dit jaar extra activiteiten voor de leden te houden. De lokale afdeling van De Zonnebloem telt circa 110 deelnemers. Ongeveer dertig vrijwilligers zetten bijna maandelijks activiteiten voor hen op touw.

Naast dat mensen met hun deelname De Zonnebloem Liempde steunen, kunnen zij zelf ook mooie prijzen winnen. Dagelijks wordt de tussenstand bijgehouden op www.tourspelliempde.nl. De top twintig van gisteren staat onder dit artikel.

GOEDE DOELEN

Stichting Brabants Centrum steunt ook dit jaar Tourspel Liempde door het wielerspel extra onder de aandacht te brengen. Ieder jaar zoekt de organisatie naar lokale goede doelen. Naast dat een klein deel voor prijzengeld is bestemd, gaat de rest van de opbrengsten naar die initiatieven. Zo kon stichting Paus Johannes XXIII een open haard aanschaffen voor het opvanghuis van kwetsbare mensen aan de Eindhovenseweg. De Jeugdvakantieweek investeert het geld van vorig jaar in een dj-cursus voor alle 250 kinderen die meedoen aan het evenement achter sporthal Pius X.


Kofferbaksale Liempde

Buurtvereniging Looeind houdt zondag 26 augustus haar zesde editie van de Kofferbaksale Liempde. Iedereen kan zich daarvoor inschrijven. Kosten voor mensen die iets willen verkopen, variƫren van 8 tot 15 euro. Meer informatie hierover staat op de website www.kofferbaksale-liempde.nl en is verkrijgbaar door contact op te nemen via e-mail: info@kofferbaksale-liempde.nl. De activiteit vindt plaats op evenemententerrein D'n Tip aan de Rosenlo. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 13.30 uur. Entree is 1,50 euro, kinderen onder 12 jaar kunnen gratis het terrein op. De organisatie zorgt voor muziek, een hapje en een drankje tijdens de sale.

Jeu de boules

In het centrum van Liempde wordt zondag 2 september gestreden om het eerste Open Liempdsen Herd jeu-de-boules kampioenschap. Verspreid over het hele dorp worden twintig wedstrijdbanen aangelegd. Er kunnen maximaal 75 teams deelnemen, bestaande uit twee personen. Inschrijven kan als tweetal of als individu. Uit de individuele aanmeldingen vormt de organisatie zelf duo's. Zij strijden via een poulesysteem om de wisseltrofee, maar er zijn ook prijzen voor de drie beste teams.De minimumleeftijd is 12 jaar. De kosten bedragen 10 euro per persoon, inclusief lunch. Het inschrijfformulier is te downloaden via de www.facebook.com/jeudeboulesliempde.