Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up Daniek, Quinty & Teun?

Veel kinderen gaan op vakantie deze zomer maar de meesten gaan niet alle weken weg. Omdat hun ouders vaak werken gaat 'de jeugd' naar de buitenschoolse opvang (bso). Voor Daniek van den Tillaart (8), Quinty Mommersteeg (5) en Teun Potters (9) is het tijdens de vakantie een feest bij Kindcentrum Kindertuin...

Wat is er zo leuk aan de bso in de vakantie? Teun: ,,Ik voetbal hier, bij RKSV Boxtel en ik kan nu heel veel oefenen." Quinty: ,,Ik zie mijn vriendinnen hier altijd en ik maak ook nieuwe." Daniek: ,,Er is hier altijd iemand om mee te spelen, de begeleiding is gezellig en er is altijd wat te doen."

Wat hebben jullie vandaag al gedaan? Teun: ,,Ik heb bijna de hele tijd gevoetbald. Ook hebben we met z'n allen levend Stratego gespeeld." Daniek: ,,We doen bovendien altijd proefjes. Vandaag mochten we met een ballon over ons haar wrijven. Er zou bliksem ontstaan. Maar ons haar was nat van het zweet; het werkt alleen bij droog haar."

Er is altijd een thema tijdens de zomervakantie. Wat is het dit jaar? Daniek: ,,Zomerfestival. Alles is feestelijk versierd en de begeleiders zijn zomers gekleed met zonnebrillen en haarbanden." Quinty: ,,Het is een vrolijke boel hier. Er zijn allemaal activiteiten en er is een springkussen. We doen ook elke dag een dansje." Teun: ,,Ik doe niet mee aan dat dansje, dat is voor meisjes. Ik doe dan 'de worm'. Dat is een jongensdansje. Het is heel moeilijk, maar ik doe dat liever dan die meisjesdans."

Gaan jullie eigenlijk ook nog op vakantie? Quinty: ,,Wij gaan naar Zwitserland, Italië én Duitsland." Daniek: ,,Ik vlieg naar Mallorca met mijn ouders en broer Ties. Hij en ik hebben nog nooit met het vliegtuig gereisd. Mijn ouders wilden dat Ties een keer had gevlogen voordat hij naar de middelbare school zou gaan. Hij begint na de zomervakantie, dus het moet nú. Dat vind ik helemaal niet erg." Teun: ,,Wij blijven in Nederland en gaan twee weken naar Almelo. Vorig jaar heb ik twee nieuwe vrienden gemaakt tijdens de vakantie. Ze wonen in de buurt en komen me daar opzoeken. Ik heb er echt zin in, al praten ze wel een beetje raar…"

OP DE FOTO: V.l.n.r. Daniek, Quinty en Teun vermaken zich nog even bij de buitenschoolse opvang voordat zij met hun ouders op reis gaan. (Foto: Linda van de Wiel).