Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Parkeergelden WAE komen ten goede aan Liempde

De festivalbezoekers van WAE kwamen van heinde en ver, de vrijwilligers op het parkeerterrein gewoon uit Liempde. Via de stichting Behoud Gemeenschap Liempde (BGL) zorgden zo'n honderd lokale vrijwilligers ervoor dat alle auto's netjes naast elkaar op de parkeervelden kwamen te staan én dat ze er maandag weer vanaf konden. Dit had heel wat voeten in de aarde omdat er duizenden auto's weggezet moesten worden.

Mark van der Laan, secretaris van BGL, kijkt echter tevreden terug op de monsterklus die de stichting heeft geklaard. ,,Zo'n eerste keer is altijd even wennen en aftasten, maar overall kan ik zeggen dat we een fantastisch weekend hebben gehad. Alle vrijwilligers hebben met plezier gewerkt, er hebben zich geen incidenten voorgedaan en het was een heerlijk publiek." Van der Laan geeft aan dat er altijd wel verbeterpunten zijn. ,,Zo was op zondag de Kiss & Ride-plaats lastig te bereiken voor taxi's en auto's. Dat leverde soms wat gemopper op."

Daarbij is de voorzitter ook erg te spreken over de jeugdige vrijwilligers die Jurge van der Velden bij elkaar wist te brengen. ,,Zij hebben aangegeven volgend jaar weer mee te willen helpen. Dat is natuurlijk een goed teken."

KLEINE FOTO BOVEN: Vrijwilligers van stichting BGL vroegen dertien euro parkeergeld aan de bezoekers van WAE. Dat geld komt ten goede aan lokale initiatieven. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding