Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOXTELSE SOFTBALSTERS BOEKEN TWEE ZEGES

Ducks neemt revanche op Mulo

De honkballers van JRC Ducks wonnen zondag in het Boxtelse sportpark Den Wielakker met 10-8 de return tegen Mulo uit Helmond en boekten daarmee een belangrijke zege. De softbalsters zegevierden eveneens en stuurden Wizards of BoZ met 4-3 terug naar Bergen op Zoom.

Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen Mulo in verlies na een spannende eindsprint van de Helmondse ploeg. En dus waren de Boxtelaren uit op revanche. Startend werper Jeroen van Nes moest er even inkomen, maar kreeg in de eerste inning geen punt tegen. Ducks daarentegen sloeg meteen toe en scoorde zes punten in de eerste inning, mede door een grand slam van Bram van der Horst.

HOMERUNS MULO

Mulo gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kon mede door twee homeruns inlopen op Ducks. Met een stand van 8-6 en lopers op het tweede en derde honk, noteerde Mike de Ruijter een honkslag waardoor de thuisploeg uitliep naar 10-6. Ondanks goed pitchwerk van Van Nes kwam Mulo terug tot 10-8. Ducks liet de kans om de wedstrijd te beslissen schieten door lopers op de honken achter te laten in de achtste inning. De spanning bleef daardoor. Aflossend werper Yannick Brechenmacher gooide de deur uiteindelijk in het slot.

De Boxtelse honkballers boekten zo een belangrijke overwinning en lieten zien dat zij nog steeds gevaarlijk kunnen zijn, zélfs als ze niet hun beste spel vertonen. Beste slagman van Ducks was Van der Horst.

SPANNING OM TE SNIJDEN

De softbalsters van Ducks zagen in de eerste inning dat Wizards of BoZ over een goede slagploeg beschikte. Zij moesten dan ook een tegenpunt incasseren, maar door een mooie honkslag en goed loopwerk van Jaidy Vermaesen kwam de thuisploeg langszij. Ook in de volgende inning kregen de bezoeksters de honken vol, maar door een sterke verdediging van de Boxtelse speelsters kwamen ze niet tot scoren. Ducks kwam niet verder dan het eerste honk.

In de volgende twee inningen gooide de Boxtelse pitcher Inge van Geel iedereen op drie slag. Danzij goed slagwerk van Rianne Boer liep Ducks uit naar een 3-1 voorsprong. Toch kwam Bergen op Zoom op gelijke hoogte en de spanning was om te snijden.

WINNENDE PUNT

Opnieuw liet Van Geel zien wat ze waard is. Ondanks de hitte gooide ze haar twaalfde en dertiende strike-out van de wedstrijd. Vermaesen en Evelien Gerrits sloegen goede honkslagen en Boer kreeg expres vier wijd. Hierdoor stonden alle honken vol met nul nullen, waarna Van Geel het winnende punt scoorde.

Dankzij deze zege heeft Ducks een plekje veroverd bij de eerste vier op de ranglijst. En daarmee hebben de Boxtelse softbalsters zich verzekerd van wedstrijden tegen de beste ploegen van de competitie, die na de zomerstop wordt opgedeeld in drieën. Beste slagvrouwen: Rianne Boer en Jaidy Vermaesen. Beiden met 500.

ONGESLAGEN KOPLOPER

De dinsdag ervoor bezorgden de softbalsters koploper Nuenen zijn eerste nederlaag van dit seizoen. Ducks liet de openingstreffer noteren dankzij een aantal fouten van de thuisploeg, maar in de tweede inning kwam die op voorsprong via twee fraaie honkslagen. In het derde deel van de wedstrijd scoorde Vermaesen de gelijkmaker en in de vierde inning stoomde Ducks op tot 2-6. Uiteindelijk stond na zes inningen de eindstand op het scorebord: 5-7. Al met al een spannende wedstrijd, met veel honkslagen. Maar liefst drie speelsters van Ducks kwamen op een slaggemiddelde van 1.000: Kirsten Yocarini, Brechje Smit en Janne de Haan.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts scheidsrechter Paul Feddon, Ducks-catcher Jan van der Wielen en de Helmondse slagman Lucas Prins. De thuisploeg won in Den Wielakker. (Foto: Albert Stolwijk).

Uitslagen zaterdag 7 juli

Hazenkamp BM1 - Ducks BM1        24-20

Ducks AS1 - ROEF! AS1        7-6

Gryphons JH1 - Ducks JH1         21-1

Uitslagen zondag 8 juli

Ducks DS1 - Wizards of Boz DS1        4-3

Ducks H2 - Blue Lions Tilburg H2         3-7

Ducks H1 - Mulo H1        10-8

Programma zondag 15 juli

Centrals H1 - Ducks H1        13.00

Kickers H1 - Ducks H2        13.00


Boulestoernooi:
1.400 euro voor
WensAmbulance

Het jeu-de-boulestoernooi ten bate van WensAmbulance Brabant heeft vorige week 1.400 euro opgebracht. Normaal gesproken vindt dit toernooi plaats bij JBV De Walnoot in Boxtel, maar dit jaar werd 't Haarens Buutje verzocht om gastheer te zijn. Dus togen de Boxtelse spelers naar het buurdorp.

In een heerlijk zonnetje speelden zo'n zestig deelnemers op de 32 feestelijk versierde buitenbanen. Dat stond onder leiding van Ludo Mennen van De Walnoot. Naast het toernooi was er een loterij, waarbij meer dan duizend lootjes verkocht werden. De beste Boxtelaar van dag was Mennen zelf, hij eindigde op plek vier, gevolgd door Kees van der Plas.


Kinderboerderij

De Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel is de gehele zomervakantie geopend. Doordeweeks zijn mensen van 08.30 tot 16.30 uur welkom, in de weekenden kan men terecht tussen 14.00 en 16.00 uur.