Afbeelding
Foto: RTV Oost

TOMMY VAN DOORN TWEEDE IN INTERNATIONALE MUZIEKWEDSTRIJD

Boxtels zilver op beiaardconcours in Zwolle

De in Boxtel geboren beiaardier Tommy van Doorn behaalde vrijdag de tweede prijs tijdens het internationaal interpretatieconcours in Kampen en Zwolle. Het prijzengeld gebruikt hij om zijn masterstudie voor beiaard aan het conservatorium van Utrecht te bekostigen. ,,Ik ben trots dat ik zover ben gekomen. Met een vijfde plaats had ik ook al vrede gehad", aldus een bescheiden Van Doorn.

Het concours werd gehouden ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging (NKV). Die houdt een aantal landelijke activiteiten om het culturele erfgoed van beiaard en beiaardmuziek een stimulans te geven.

De NKV nodigde beiaardiers uit om zich aan te melden voor dit bijzondere concours, door een opname in te sturen. Uit alle inzendingen koos een jury vijf finalisten. Zij werden beoordeeld op het kunnen omgaan met twee in karakter geheel verschillende carillons, zowel in de keuze van hun repertoire als in de interpretatie. ,,Het ene carillon is modern, de ander oud. Dan is het erg uitdagend om daar goed op te spelen. Maar ik heb het er goed vanaf gebracht", vertelt Van Doorn trots. ,,Eigenlijk hou ik niet zo van het wedstrijdelement, maar dit klonk wel als een leuke uitdaging."

Het concours werd gehouden in de Peperbus in Zwolle en in de Nieuwe Toren in Kampen. Van Doorn werd samen met vier andere deelnemers uit binnen- en buitenland geselecteerd om aan dit concours mee te mogen doen en won met zijn tweede prijs een bedrag van tweeduizend euro. ,,Daarmee betaal ik meteen het collegegeld voor de masterstudie."

FOTO BOVEN: V.l.n.r.: Jon Lehrer (Canada, vierde plaats), Tommy van Doorn (Boxtel, tweede), Jasper Stam (Kampen, derde), Vincent Hensen (Groningen, vijfde), Toru Takao (Japan, eerste). (Foto: burgemeester van gemeente Kampen, Bort Koelewijn).


SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Voorganger pastor C. van Beurden. Intenties voor Albert de Bie; Pieter en Annie Kuijer- Verburgh; Lien de Leijer- v.d. Boogaard; Nellie v.d. Bruggen- v.d. Oetelaar.

MEDEDELINGEN

* Vespers. Tijdens de zomervakantie is er géén vespers.

PROTESTANTSE GEMEENTE BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door ds. H. Tacken uit Rosmalen. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er geen Paks i.v.m. de vakantie.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Voor zaken betreffende de kerkenraad kan men contact opnemen met de scriba per e-mail: scriba@pg-boxtel.nl of per telefoon: (0411) 67 85 65/06-20 11 73 64.

* Website. Alle belangrijke gegevens staan ook op www.pg-boxtel.nl.

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslag donderdag 5 juli

A-LIJN
Willemien de Langen/Francie Geurts         65.83
Henk & Frank Schalkwijk         59.58
Arnold Bosveld/Anja Wouters         54.51

Bridgeclub Revanche

Uitslag dinsdag 10 juli

A-LIJN

Herman v.d. Wetering/Frans Sedee         63.04
Thea v. Roosmalen/Bert Hermkens         59.22
Cocky Pastoor/Lous Frankevijle         57.14

B-LIJN

Ted v. Doorn/Thea v. Leusden         62.50
Antoon Eggenhuizen/Cees Smits         60.00
Annie v.d. Heyden/Annie v. Erp         53.33

Bridgeclub Rembrandt

Uitslag dinsdag 10 juli

A- en B-LIJN
Grace Stolk/Kees de Waal         62.20
Ans v. Gorp/Arna v. Zuidam         60.42
Frans Daniëls/Cees v.d. Velden         58.93

Bridgeclub Liempde

Uitslag donderdag 5 juli

A-LIJN

Rene v. Heeswijk/Gerard Bekkers         64.44

Jose & Henk v.d. Steen         61.67

Lina & Jan Vermulst         59.03

B-LIJN

R. v.d. Heijden/N. v.d. Meerakker         65.28

Marietje v. Overbeek/Wout Strik         58.47

Guus v. Wijlick/Babs v.d. Vleuten         56.94

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft komende week de volgende activiteiten op het programma staan voor haar leden.

DINSDAG 17 JULI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag in de Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

DONDERDAG 19 JULI

13.30 handwerken in Orion.

14.00 kaartverkoop voor dagtocht naar Haarlem in de gemeenschapshuizen De Rots, Orion, De Walnoot en wijkhuis Simeonshof.