'Tour de Kiosques et Terrasses' komt naar Jacobushof

In het kader van Tour de Kiosques et Terrasses wordt zondag 8 juli een optreden verzorgd op boerderijterras Jacobushof in Lennisheuvel. Daarbij wordt een gevarieerd repertoire aan evergreens, licht klassieke nummers, classics en luisterliedjes ten gehore gebracht.

Tour de Kiosques et Terrasses is een initiatief van stichting Elbrimale Fonds uit Vught, die muziekevenementen organiseert. Op zeven plekken in Noord-Brabant worden in historische kiosken en op terrassen muzikale voorstellingen gehouden. Doelstelling is om (semi-)professionals en amateurmusici een podium te geven (zonder winstoogmerk).

Op 8 juli is Lennisheuvel aan de beurt. De autodidact-pianist Leo Willemen uit Tilburg en de Vughtse zanger en gitarist Nico Weijns beginnen vanaf 14.00 uur met spelen. De toegang is gratis.


Kofferbaksale Liempde

Buurtvereniging Looeind houdt zondag 26 augustus haar jaarlijkse Kofferbaksale Liempde. Iedereen kan zich inschrijven via www.kofferbaksale-liempde.nl mee te doen. De activiteit vindt plaats op evenemententerrein D'n Tip aan de Rosenlo in Liempde. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 13.30 uur. Entree is 1,50 euro, kinderen onder 12 jaar kunnen gratis het terrein op. Voor muziek, een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Jeu de boules

In het centrum van Liempde worden zondag 2 september de eerste Open Liempdsen Herd jeu-de-boules kampioenschappen gehouden. Verspreid over het dorp worden twintig wedstrijdbanen aangelegd. Er kunnen maximaal 75 teams deelnemen, bestaande uit twee personen. Inschrijven kan als tweetal of als individu. Uit de individuele aanmeldingen vormt de organisatie zelf duo's. De minimumleeftijd is 12 jaar. De kosten bedragen 10 euro per persoon, hiervoor krijgen de deelnemers ook een lunch. Het inschrijfformulier is te downloaden via de www.facebook.com/jeudeboulesliempde.