Teveel fouten in zevende inning

Boxtelse softbalsters verliezen nipt van Jeka in Breda

De softbalsters van Ducks speelden zondag in een zonovergoten Breda tegen Jeka. De teams hielden elkaar in evenwicht, maar de Boxtelse speelsters verloren uiteindelijk met 6-5 van de thuisploeg.

In de eerste twee innings werden er aan beide kanten geen punten gemaakt. In de derde inning haalde Ducks twee punten binnen, maar al snel scoorde ook Jeka tweemaal en werd de stand weer gelijk. Vervolgens maakte Ducks nog drie punten: Nadia Verbeten sloeg een mooie bal in het buitenveld en had zo een drie-honkslag. De Bredanaren scoorden in de vijfde inning nog een punt. Aan de kant van Ducks sloeg Rianne Boer een bal ver in het buitenveld waardoor ze een homerun liep. Zo kwamen er drie punten binnen bij Ducks. In de zesde inning verdedigden beide teams het veld goed en zorgden er zo allebei voor dat er geen punten binnen kwamen. In de zevende inning maakten de gastvrouwen drie punten door fouten aan de kant van Ducks. Zo won Jeka de wedstrijd uiteindelijk met 6-5.

Uitslagen zaterdag 30 juni

Sb jun.: Ducks 1 - Twins 1        4-5

Sb jun.: Twins 1 - Ducks 1        6-7

Sb asp.: Gryphons 1 - Ducks 1        10-9

Hb pup.: Ducks 1 - PSV 1        8-7

Uitslagen zondag 1 juli

Hb sen.: Royals 2 - Ducks 2        6-7

Sb sen.: Jeka DS1 - Ducks DS1        6-5

Programma zaterdag 7 juli

Beeball: Hazenkamp 1 - Ducks 1        10.30

Sb asp.: Ducks 1 - ROEF! 1        10.30

Hb jun.: Gryphons 1 - Ducks 1        13.30

Programma zondag 8 juli

Sb sen.: Ducks DS1 - Wizards DS1        10.30

Hb sen.: Ducks 2 - Blue Lions 2        11.00

Hb sen.: Ducks 1 - MULO        15.00

Regio

Reeënspeurtocht

Natuurmonumenten houdt morgen, vrijdag 6 juli een wandeling over de Kampina. Deelnemers gaan dan op zoek naar reeën. Deze zijn schuw en zoeken het liefst in de avondschemering en ochtendgloren naar voedsel. Deze wandeling is gericht op volwassenen en vertrekt om 20.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Fransebaan in Oisterwijk. Leden van Natuurmonumenten betalen vijf euro; niet-leden drie euro meer. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda.