Afbeelding
Foto: Daisy Renders

WETHOUDER PAST MARKTPLANNEN AAN NA KRITIEK ONDERNEMERS

Minder parkeerruimte voor fietsers

De ondernemers aan de Markt zijn blij dat de gemeente de plannen voor de verbouwing van het plein toch nog aanpast. Wethouder Eric van den Broek gaf dat dinsdagavond tijdens de raadsvergadering aan. Er komen veertig fietsparkeerplekken minder op de Markt dan de geplande 150 plaatsen. Ook wordt er gekeken naar de locatie van de lantaarnpaal die voor café Dok 12 ingetekend staat.

RENS VAN DEN ELSEN

In eerste instantie zouden geen aanpassingen meer mogelijk zijn in de plannen rondom de verbouwing van de Markt. Maar na kritiek van diverse marktondernemers kwam de wethouder toch met aanpassingen over de brug. Onder meer lunchroom Deegeluk, Daniels Gym en pizzeria Bella Italia deden hun beklag, omdat zij een groot deel van hun terrassen kwijt zouden raken aan fietsparkeervakken. Met de toezegging dat deze voorlopig worden geschrapt, waren de ondernemers aan die kant van het plein tevreden. De wethouder liet wel weten dat de fietsplekken in een later stadium terug zullen komen. ,,Dat gaan we na een tijdje evalueren met alle betrokkenen om te kijken waar die dan wél kunnen komen." Van den Broek gaf in zijn betoog ook aan niet blij te zijn dat de ondernemers eerst naar de media zijn gestapt om hun problemen te bespreken in plaats van naar hem.

De ondernemers aan de Markt uitten vorige week hun zorgen middels een brief aan het college. Ook maakten ze gebruik van het inspreekmoment in de raadsvergadering. Daarin stelde Lotte van den Anker (Deegeluk) blij te zijn met de toezeggingen. ,,We waren het vertrouwen in Meewerkend Boxtel even kwijt, maar hiermee zijn goede stappen gezet. Laten we er samen een bruisend plein maken waar we trots op kunnen zijn."

FOTO BOVEN: Er komen minder parkeervakken voor fietsen op de Markt. Op termijn komen die echter op een andere locatie terug. (Foto: Daisy Renders).

Pagina 5: 'Nog niet iedereen is tevreden over de nieuwe Markt'.