Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LANDGOED VELDER MAAKT ZICH OP VOOR WE ARE ELECTRIC

Kleine stad verrijst naast Liempde

PÅL JANSEN

Deze hoogwerker bouwt aan een van de podia die tijdens We Are Electric (WAE) op landgoed Velder volop gebruikt gaat worden. Vandaag en wellicht morgenvroeg nog wordt de laatste hand gelegd aan het festivalterrein. Het muziekfestival, waar onder meer de wereldberoemde Nederlandse dj Martin Garrix optreedt, start morgen, vrijdag 6 juli vanaf 14.00 uur.

Verdeeld over drie dagen banjeren zo'n vijftigduizend bezoekers in Liempde vanaf morgen tot en met zondag 8 juli over het festivalterrein. Een immense operatie is dan ook gaande op landgoed Velder: in iets meer dan een week wordt een kleine stad opgetuigd voor zo'n 15.000 tot 20.000 duizend mensen per dag, inclusief mini-bungalowpark.

De organisatie hoopt het evenement kan groeien op Velder. Vorig jaar bezochten 45.000 mensen WAE, toen het nog op het E3-strand in Eersel plaatsvond. ,,Het terrein voor het festival is ongeveer net zo groot", vertelde directeur Peter Sanders. ,,Maar in Liempde we een veel grotere camping. Vorig jaar kwamen er ongeveer 8.000 mensen kamperen, nu richting de 15.000." (Foto: Peter de Koning).

Op pagina 3: 'Zo wil WAE 'groeien met omgeving''.