Afbeelding
Foto:

What's Up, Amaliaschool?

Ze vormden een lange stoet, de 160 leerlingen van de Prinses Amaliaschool uit Boxtel. Van de kleuters tot de achtstegroepers, allemaal namen ze deel aan een sponsorloop. Het doel van de wandeltocht? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor een sportrolstoel voor hun schoolgenoot Willem Tinnenbroek (12). Hij en zijn vrienden Kris Dolman (10, blauw shirt) en Hoshi Soekatma (11, zwart hemd) vertellen meer over de unieke inzamelingsactie die liefst 1.582,70 euro opbracht.

Willem, waarom zit je in een rolstoel? ,,Ik ben hypermobiel, heb spierkrachtvermindering en problemen met mijn energie; ook ben ik heel snel moe."

Er is speciaal voor jou een sponsorloop georganiseerd. Hoe is dat ontstaan? ,,Mijn juf Michelle deed mee aan een spelprogramma en zei dat ze een sportrolstoel voor me zou kopen als ze zou winnen. Die heb ik nodig om goed te kunnen meedoen aan rolstoelhockey. Zo'n rolstoel is erg duur. De juf won jammer genoeg niet, maar de klas bedacht toen het idee om zelf geld in te zamelen. Vooral mijn vriend Kris vond dat een heel goed idee."

Wat vond je zo goed aan het idee, Kris? ,,Willem is mijn beste vriend en ik wil hem graag helpen, omdat ik graag wat wil doen voor anderen. Ik hoop dat ik ook word geholpen als ik hulp nodig heb."

Hoshi en Kris, wat hebben jullie gedaan om geld in te zamelen? Hoshi: ,,Ik ben langs de deuren gegaan en heb mijn familie gevraagd een bijdrage te leveren." Kris: ,,Ik heb dat ook gedaan en heb in totaal 212,50 euro opgehaald. Dat is veel, hè? Ik ben er wel trots op."

Willem, hoe vind je het dat je schoolgenoten zoveel geld voor jouw sportrolstoel hebben opgehaald? ,,Dat is heel bijzonder. Het is ook heel cool dat iedereen meeliep en zo enthousiast was." Hoshi: ,,Zelfs de kleuters liepen de hele route door park Molenwijk mee, dat was zo gezellig."

En Willem: hoe gaat het met hockeyen? ,,Heel goed! ik ben van het vijfde naar het derde team gepromoveerd. De eerste twee teams spelen Champions League, dus dat is echt cool. Ik hoop dat ik straks ook zover kom met mijn sportrolstoel." (Foto: Linda van de Wiel).