Zomeractiviteiten Hobbycentrum Boxtel van start

Hobbycentrum Boxtel (HCB) begint komende week met de HCB-Zomerclub. Voor iedereen die in juli en augustus niet op vakantie gaat, zijn er vanaf 10 juli iedere dinsdag en donderdag speciale activiteiten.

Tijdens de HCB-Zomerclub kunnen leden kennismaken met nieuwe activiteiten, zonder zich daaraan te hoeven verbinden voor een langere periode. En voor alle zomeractiviteiten geldt: meedoen kan ook met twee linkerhanden of zonder ervaring. Bij mooi weer vinden de activiteiten buiten plaats. Er zijn workshops van een uur, een dagdeel of een hele dag. In het aanbod zit onder andere een uitgebreide workshop 'werken met hout' op 10, 12, 17 en 19 juli. Iedere dinsdagmiddag is er een Breicafé. Ook op het programma: een wandeling door de Kampina op donderdagmiddag 12 juli. Verder is er een workshop dansen (19 juli) en een spel-instuif (19 juli). Het hele zomerprogramma is te vinden op de website www.hobbycentrumboxtel.nl.


Ontspanningsdag mantelzorgers op het gildeterrein

Voor het vierde jaar op rij wordt mantelzorgers een ontspanningsmiddag aangeboden op het schietterrein van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris aan het Essche Heike. De club organiseert het uitje op zaterdag 11 augustus in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern.

Mantelzorgers worden ontvangen en kunnen aansluitend deelnemen aan diverse activiteiten. Uiteraard begeleiden de gildeleden hen tijdens een schietwedstrijdje met de kruisboog en luchtbuks. Maar ook worden jeu de boules gespeeld, net als enkele oud-Hollandse spelletjes. Daarnaast staat de middag vooral in het teken van ontmoeting en genieten van een drankje met iets lekkers.

De ontspanningsmiddag begint om 13.30 uur; vanaf 13.00 uur zijn mantelzorgers met eventuele introducé welkom. Het is niet de bedoeling dat de naasten voor wie gezorgd worden, meegaan. Mocht er geen opvang zijn voor deze mensen, dan wil het Steunpunt Mantelzorg Boxtel meedenken voor een oplossing. Belangstellenden dienen er rekening mee te houden dat het gildeterrein niet goed toegankelijk is voor rolstoelers. Mensen kunnen zich tot donderdag 6 augustus aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of telefoonnummer (0411) 65 58 99.