Van links naar rechts: Stijn Koesen (trainer-coach MEP dames 1), Ivy van Geel van stichting Met je Hart en Sven van der Most (trainer-coach heren 1) vertellen over het toptoernooi en het nieuwe hockeyseizoen. (Foto: Joleen van Rooij).
Van links naar rechts: Stijn Koesen (trainer-coach MEP dames 1), Ivy van Geel van stichting Met je Hart en Sven van der Most (trainer-coach heren 1) vertellen over het toptoernooi en het nieuwe hockeyseizoen. (Foto: Joleen van Rooij). Foto: Joleen van Rooij

NIEUWE MEP-COACHES VAN EERSTE TEAMS BLIKKEN VOORUIT OP NIEUWE SEIZOEN

Hockeytoernooi met maatschappelijk tintje

JOLEEN VAN ROOIJ

Het sportpark van MEP staat van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus in het teken van het jaarlijkse Summer Trophy Toptoernooi. Het evenement, dat inmiddels voor de 32e keer door de hockeyvereniging georganiseerd wordt, draagt dit jaar de naam van stichting Met je Hart. Nieuwe coaches Stijn Koesen en Sven van der Most van respectievelijk dames 1 en heren 1, zien dit wedstrijd weekend als een mooi moment om te ervaren wat hun trainingen tot dusver opgeleverd hebben.

Met Je Hart Summer Trophy Toptoernooi wordt mogelijk gemaakt door de businessleden van MEP. ,,Zij konden loten kopen. De trekking werd onlangs verricht tijdens een activiteit van de businessclub. Degene die veel loten kocht, maakte meer kans om tijdens de trekking als winnaar uit de bus te komen", legt mede-organisator van het toernooi Erik Verzijden uit. Jack van Geel won dit jaar de loterij en besloot direct het goede doel Met je Hart Boxtel van schoondochter Ivy te verbinden aan dit toernooi. ,,MEP toont de laatste jaren steeds meer haar maatschappelijke betrokkenheid", zegt Ivy. ,,Dit spreekt me enorm aan. Ik ben erg dankbaar dat onze stichting de naam van dit toptoernooi draagt." Aan het toernooi nemen twaalf teams uit binnen- én buitenland deel. Verzijden neemt zijn nieuwe team Union uit Nijmegen mee en benaderde ook andere ploegen. Onder meer Chichester (Groot-Brittannië), Zwolle en Leonidas (Rotterdam) zijn van de partij.

Met je Hart

Met je Hart werd in 2012 in Utrecht opgericht door de in Boxtel geboren Babs van Geel. De stichting zet zich inmiddels in negentien gemeenten in voor kwetsbare ouderen met elkaar te in contact te brengen. De initiatiefneemster verruilde in 2012 het bedrijfsleven voor de fotografie en haar ambities op maatschappelijk vlak. Tijdens het maken van een fotodocumentaire over eenzaamheid bij ouderen werd zij geraakt door hun persoonlijke verhalen. Schoonzus Ivy richtte een jaar later Met je Hart in Boxtel op. ,, MEP gaat ook een groep ouderen uitnodigen om in augustus het toptoernooi te bezoeken. Deze mensen zijn veelal fysiek beperkt en komen vaak niet verder dan 'pantoffel-afstand'. Hoe mooi is het om hen te kunnen laten genieten van dit sportevenement? Het is een prachtige verbinding tussen jong en oud. Normaal gesproken komen deze mensen niet meer op een sportveld. Ze zullen die dag heerlijk in de watten worden gelegd door MEP", licht Ivy enthousiast toe.

DRIVE

Aan het Met je Hart Summer Trophy toernooi nemen ook de vrouwen- en mannenploeg van MEP deel. Voor beide teams is onlangs een nieuwe coach aangetrokken. Van der Most, woonachtig in Raamsdonksveer, is de nieuwe trainer-coach van MEP Heren 1. Hij was voorheen technisch directeur van Royal Victory H.C. in Leuven en coach van van het vrouwenteam aldaar. ,, Mijn periode in Leuven kwam ten einde en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb toen Eric Verboom, een bekende van me en een van de drijvende krachten van MEP, een berichtje gestuurd en zodoende kwam ik hier in Boxtel terecht." Inmiddels heeft Van der Most zes trainingen met het eerste achter de rug. ,,Het is een waanzinnig leuke groep en ik was positief verrast over het niveau van de spelers. De komende periode wil ik een team smeden dat zo sterk wordt, dat we op termijn eventueel een niveau hoger kunnen spelen. Ik zal hier en daar wel wat accenten gaan verleggen. Zo wil ik bijvoorbeeld graag dat we vaker in de cirkel te vinden zijn en dat we minder vaak de bal weggeven. Ik kijk naar de 'drive' van het team en heb oog voor de persoonlijke ontwikkelingen van de spelers. Het toptoernooi is een mooi moment om te meten hoe het fysiek met de spelers gesteld. Er moeten tenslotte in een weekend liefst drie wedstrijden gespeeld worden. Ik hoop dat de spelers niet spelen naar wat zij dénken dat ik wil zien, maar dat ze vanuit hun hart spelen. Hiermee hoop ik dingen naar boven te halen waarmee ik dan als trainer weer verder kan. Uiteraard verwacht ik wel enkele resultaten van de trainingen terug te zien tijdens het toernooi", zegt Van der Most.

NIVEAU HOGER

Ook het eerste vrouwenteam van MEP doet mee. Coach Stijn Koesen ziet dit weekend als een voorbereiding op het nieuwe hockeyseizoen. ,,De vrouwenploeg is een leergierig team dat openstaat voor verbeteringen en groei. Mijn focus zal het komend seizoen liggen op spelverbetering en -plezier en de ontwikkeling dat spelers ook met individuele oplossingen gaan komen. De nadruk ligt op de uitvoering, de resultaten komen dan vanzelf wel. Ik wil dat we een leuk aanvallend team worden met veel plezier in het spel. Ik wil sensatie! Dames 1 speelt nu in de overgangsklasse, ik zie de potentie om een niveau hoger te spelen", aldus Koesen.