Afbeelding
Foto:

Bewoners van Munsel-Selissen vol lof over wijk

Bewoners uit de wijk Munsel-Selissen zijn over het algemeen erg tevreden over hun woonomgeving. Wel wordt op enkele plekken overlast ervaren van hardrijders en zwerfvuil. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de enquête die het wijkberaad ruim twee weken geleden op een kleine duizend adressen in de wijk verspreidde.

Een groot deel van de respondenten ervaart over het algemeen geen overlast. Veelgehoorde omschrijvingen van de wijk zijn: sociaal, mooi, kindvriendelijk, schoon en groen. Daarmee toont de stichting Wijkberaad Munsel-Selissen zich tevreden. Er zijn slechts enkele negatieve reacties komen. Bewoners ergeren zich soms aan de vele geparkeerde auto's op trottoirs en groenstroken. Ook geven zij aan dat bij de ontsluitingswegen relatief vaak te hard gereden wordt.

De leefbaarheid in de wijk wordt echter positief beoordeeld: het groen wordt op de meeste plekken goed onderhouden en overlast van hondenpoep blijkt beperkt. Op specifieke plaatsen wordt overlast ervaren van rondslingerende PMD-zakken, die dan véél te vroeg of te lang aan de straat liggen. Ook maakt het wijkberaad melding dat op een paar locaties druggerelateerd afval is aangetroffen.

WIJKONTWIKKELINGSPLAN

Er zijn tot nu toe zo'n tweehonderd formulieren ingestuurd en bijna de helft hiervan is nu verwerkt. De resultaten van de vragenlijst worden gebruikt voor de totstandkoming van een wijkontwikkelingsplan. Daarnaast wil het wijkberaad zorgen voor meer sociale cohesie in Munsel en Selissen.

Naar aanleiding van de enquête hebben zich al enkele bewoners gemeld om initiatieven in de wijk te ontplooien. Het wijkberaad gaat hiermee na donderdag 12 juli aan de slag. Tot die tijd is het nog mogelijk om de vragenlijsten in te leveren. Na de zomervakantie hoopt het bestuur alle reacties uitgewerkt te hebben.


Jaarlijkse fietsdag Smalwatervallei telt 118 deelnemers

Vijftien, vijfentwintig, vijfendertig en veertig kilometer: uit die afstanden konden deelnemers aan de jaarlijkse fietsdag van buurtvereniging Smalwatervallei uit Boxtel dit weekend kiezen. De tocht trok 118 deelnemers uit de wijk en omgeving.

Een zonnebril of petje was zondag geen overbodige luxe: mensen namen deel aan de tochten onder zeer zonnige omstandigheden. De routes leidden de actieve deelnemers onder meer in de richting van Spoordonk, Oirschot, Middelbeers, Wintelre en Oirschot.

FOTO ONDER: Inschrijven voor de jaarlijkse fietsdag van buurtvereniging Smalwatervallei was zondag mogelijk aan de achterzijde van speeltuin Speelvallei aan de Kapelweg. Hier werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt afgelopen zondag. (Foto: Gerard Schalkx).