Nog niet iedereen is tevreden over de nieuwe Markt

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Ondanks de toezeggingen van wethouder Eric van den Broek, heerst nog niet bij álle marktondernemers tevredenheid. Vooral de uitbaters van café Dok 12 voelen zich nog steeds benadeeld.

Sjef van Asveldt en zijn vrouw Carin zijn het niet eens met de locaties van parkeerplekken voor auto's. Die zouden volgens het duo beter verdeeld kunnen worden over het plein. ,,We hebben straks geen zicht op de nieuwe Markt en dat vinden we jammer. We kijken tegen auto's aan en daar krijgen wij geen pleingevoel van." Het echtpaar noemt het oneerlijke concurrentie. ,,Waarom kunnen die plekken niet voor de winkels en het gemeentehuis?", vraagt de uitbater zich af. Omdat Van den Broek met geen woord repte over de parkeerplekken voor auto's, verliet Sjef dinsdag tijdens de raadsvergadering boos de publieke tribune.

De wethouder ging wél in op de geplande lantaarnpaal voor het horecapand. Daardoor zouden de uitbaters hun terrastent niet kunnen plaatsen. Van den Broek gaf aan dat er is gekeken naar de afmetingen en dat deze overkapping 'zou moeten passen'.


Fusie Sint-Joseph
en Kleine Meierij
is stap dichterbij

Woonstichting Sint-Joseph en woningstichting Kleine Meierij (Sint-Michielsgestel, 's-Hertogenbosch, Bernheze) zetten een volgende stap in het traject naar een mogelijke fusie. De eerste onderzoeken daarnaar zijn positief verlopen. Nu wordt als eerste een fusie-effectrapportage opgesteld.

Aan de hand van dat rapport wordt instemming gevraagd aan beide huurdersorganisaties. De betrokken gemeenten krijgen de mogelijkheid hun standpunten uit te spreken en beide woonstichtingen spreken met andere belanghebbenden. Begin 2019 wordt de ministeriële goedkeuring verwacht.

De streefdatum voor het afronden van het hele formele fusietraject is 30 juni 2019. Wanneer de fusie doorgaat, ontstaat een organisatie van twee dorpse woningcorporaties met een breed woningaanbod en een breder dienstenpakket.

De Walnoot

VRIJDAG 6 JULI
Koning Willem I College        08.00

Kaarten KBO        13.00
Vrij biljarten        13.00

MAANDAG 9 JULI
Biljarten De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

VVE Ridder        19.30

DINSDAG 10 JULI
Biljarten Ursulanen        09.00
Koffie inloop        10.00
Biljarten KBO        13.00
Bridge Revanche        19.30

Computerclub        19.30

WOENSDAG 11 JULI
Biljarten Ursulanen        09.00
Kienen IVV        13.30

DONDERDAG 12 JULI
Biljarten        13.00
Kienen Aquavaria        20.00


Gildenhof

Om de bewoners een hart onder de riem te steken, en wellicht als zoethoudertje, trakteert Sint-Joseph de bewoners op vrijdag 6 juli op een zomerse versnapering: tussen 15.00 en 16.00 uur staat een ijscokar op het grasveld in de Gildenhof.