Negen ondernemingen mogen zich vanaf donderdag finalist van de Boxtelse Ondernemers Trofee noemen. Donderdag 8 november wordt duidelijk wie er met de prijzen vandoor gaan. (Foto: Hans van Doorn).
Negen ondernemingen mogen zich vanaf donderdag finalist van de Boxtelse Ondernemers Trofee noemen. Donderdag 8 november wordt duidelijk wie er met de prijzen vandoor gaan. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

JCI INTRODUCEERT NIEUWE CATEGORIE: BUSINESS TO CONSUMER NIEUWKOMER

Boxtelse Ondernemers Trofee telt negen finalisten

LINDA VAN DE WIEL

Op het goedgevulde terras van restaurant Molenwijk werden donderdag de negen finalisten van de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) 2018 bekendgemaakt. Dit gebeurde tijdens een avondvullend programma waarin onder meer Peggy Roelofsen uitleg gaf over het goede doel dat organisator JCI Dommelland tijdens deze editie steunt: Dream4Kids.

De BOT is met haar achtste editie een niet meer weg te denken evenement dat Boxtelse ondernemers in de schijnwerpers zet. Dit gebeurt deze keer voor het eerst in drie categorieën. Naast de reeds bekende onderdelen 'business tot business' en 'business to consumer' is er nu ook een categorie 'business to consumer nieuwkomer'.

DROOMDAGEN

Tijdens elke editie van de ondernemersprijs wordt een goed doel gekozen dat JCI ondersteunt. Dit keer is dat Dream4Kids. Deze stichting organiseert zogenaamde droomdagen voor een kinderen die een ernstige traumatische ervaring hebben meegemaakt. ,,Uit onderzoek blijkt dat 75 procent van de kinderen baat heeft bij een droomdag", stelt Roelofsen van Dream 4 Kids. ,,Het helpt kinderen bij hun verwerkingsproces. Wij organiseren tussen de tachtig en honderd droomdagen per jaar en kunnen dus veel kinderen helpen. Om ons werk te kunnen blijven uitvoeren en nog meer kinderen te helpen, is geld nodig. We zijn dan ook erg blij met de steun van JCI." Bijzonder is de praktische inzet die de actieve netwerkclub toont. Roelofsen: ,,Leden Eline Clijnk en Jasper van den Berk zijn momenteel druk bezig met het organiseren van de droomdag van een meisje dat dol is op dieren. Zij mag ze verzorgen en over een pony op het strand rijden."

BALLEN

Daarna kwam het verlossende woord voor de genomineerde bedrijven: de finalisten werden bekendgemaakt. Lunchzaak Deegeluk is een van de bedrijven die in de nieuwe categorie is genomineerd. Lotte van den Anker – samen met Michel den Ouden eigenaar van de nieuwe horecagelegenheid aan de Markt - was blij verrast met haar finaleplaats: ,,Ik had niet verwacht dat we in de finale zouden komen. Er deden zoveel goede ondernemers mee. Om terug te grijpen op het thema van twee jaar geleden: als je onderneemt, neem je risico's en heb je ballen, dus wat mij betreft zijn we allemaal winnaars", jubelde ze. Ook Kim Brusselers, uitbater van eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat toonde zich content met de finaleplaats. ,,Ik ben supertrots en had het totaal niet verwacht. Ik weet niet eens wie ons genomineerd heeft."

VERDEDIGEN

Bram Veroude van Magic FX eindigde twee jaar geleden op de eerste plek in de categorie 'business tot business' kan zich de impact van het winnen van de prestigieuze trofee nog goed herinneren: ,,Ik was enorm trots na de winst. Vooral voor de mensen die bij Magic FX werken was het een groot compliment. Het gaf een gevoel van erkenning", aldus Veroude. Business tot consumer-winnaars Diana en Filipe van den Borne hadden vooral baat bij de aandacht en de exposure die de finaleplaats en de winst hen opleverden. ,,Dit event leeft in Boxtel. Ik vind het jammer dat ik de titel niet mag verdedigen", lachte Filipe.

De finale van BOT 2018, met als thema 'Fast Forward', vindt plaats op donderdag 8 november in Classic Park. De deskundige jury, bestaande uit voormalig VION-directeur Ties Pronk, Chief Operations Officer van Olympia Femke Hellemons en Ramon Penders van Witlox en Van der Boomen accountants, maakt dan bekend welke ondernemers de felbegeerde trofee mee naar huis moeten.

Een overzicht van de finalisten van de Boxtelse Ondernemers Trofee per categorie:

Business to Business

Sanders Machinebouw

Dutch Hardware Trading

Nic&Mic

Business tot Consumer

Eetcafé De Kerk

PROEF! Culinair

Kliniek voor Mondzorg Boxtel

Business tot Consumer Nieuwkomer

Lunchzaak Deegeluk

Drogisterij Bewust Beter Liempde

Elan Bikes Support

Afbeelding