Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Hiigsi zoekt ruimte in Boxtel

PÅL JANSEN

Somalische gerechten waren ook verkrijgbaar tussen alle lekkernijen op de Bazaar. Bij de desbetreffende stand hoorde ook de stichting Hiigsi. Salem Ahmed runt deze kleine organisatie, die zich inzet voor de Somalische huishoudens in Boxtel. ,,Wij zoeken naar een ruimte in het dorp."

Momenteel is de stichting er vooral om de Somalische huishoudens te helpen met de Nederlandse taal en met het invullen van formulieren. ,,Er zijn zo'n vijftig gezinnen en in totaal ongeveer tachtig mensen met een Somalische achtergrond in Boxtel", zei Ahmed. Er wordt getracht deze inwoners wegwijs te maken, maar momenteel gebeurt dat steeds op wisselende locaties, namelijk bij de aangesloten gezinnen thuis. ,,We hebben geprobeerd om via de gemeente een gratis lokaaltje te regelen waar onze mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar daar zijn we helaas niet uitgekomen", aldus Ahmed.

De Somaliër weet dat er diverse kinderen zijn die naar de middelbare school in Boxtel gaan en wel wat begeleiding kunnen gebruiken. Naast een ontmoetingsruimte hoopt hij dan ook op mensen die een handje kunnen helpen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-84 71 41 00 of e-mail: diyeeshe@msn.com.

FOTO ONDER: Salem Ahmed (rechts) achter de stand. Naast de verkoop van diverse lekkernijen die bereid werden door de Somalische vrouwen, kon Ahmed ook meer vertellen over de stichting Hiigsi. (Foto: Hans van Doorn).