Afbeelding
Foto: Peter de Koning

STATIEGELD STEUNT MUZIEK OP SCHOOL

Coop en Kromploegers houden spaaractie voor instrumenten

PÅL JANSEN

Hofkapel De Kromploegers en supermarkt Coop in Liempde houden gezamenlijk een actie voor nieuwe instrumenten op basisschool De Oversteek. ,,Wij draaien als muziekclub inmiddels 51 jaar mee en voor ons is de aanwas van jeugdleden erg belangrijk", legt Maarten Termeer van De Kromploegers uit.

Door emballagebonnen in te leveren, doneren klanten hun statiegeld aan extra instrumenten voor de leerlingen op De Oversteek. Coop en De Kromploegers verdubbelen gezamenlijk het bedrag. ,,Het is voor muziek in brede zin", vertelt Termeer. ,,Dus met De Oversteek wordt afgestemd welke instrumenten zij daarvoor nodig hebben."

De actie ging vorige week van start. Er kan tot en met september gespaard worden. Er vindt nog een moment plaats waarop het ingezamelde bedrag bekend wordt gemaakt, maar wanneer dat is, wordt later duidelijk.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts: Jan Tax (Coop Liempde), Maarten Termeer (Kromploegers), directeur Edwin Vugts en adjunct Henriëtte Smulders (De Oversteek). (Foto: Peter de Koning).