Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

NIEUWE MENSEN NODIG VOOR ACTIVITEITEN

Gemonde heft het glas op vrijwilligers in dorp

Bijna veertig vrijwilligers die meewerken aan de activiteiten in Gemonde werden zondag op een feestje getrakteerd in het parkje nabij de kiosk. Een moment om stil te staan bij de lijst van activiteiten én vooruit te kijken naar nieuwe initiatieven. Zoals de totstandkoming van een nieuw dorpshuis...

Hans van der Schoot, voorzitter van de Leefbaarheidsgroep, somde zondag alle activiteiten nog maar eens op: de Dorpstafelbijeenkomsten, het Repair Café, het Vervoerspunt, de Huiskamer, het Eetpunt, kienen, de dorpskerstboom, jeu de boules, de fietsclub en de wandeltochten. Vrijwilligers die bij deze activiteiten betrokken waren, kregen als dank een cadeaubon, te besteden bij vakzaak Willy Schellekens aan de Dorpstraat. Wijkmakelaar Mike Venrooij van de gemeente Sint-Michielsgestel, was op het feestje aanwezig om te vertellen waar hij zich mee bezighoudt. Door enkele aanwezigen werd meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om zaken aan te kaarten.

Theo Verbruggen, lid van de projectgroep die werkt aan de realisatie van een nieuw dorpshuis in Gemonde, was uitgenodigd om informatie te geven over de stand van zaken. Hij bracht het goede nieuws dat de gemeente geld beschikbaar stelt voor de voorbereidingen voor de realisering van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) waarin naast de school en de kinderopvang, ook het dorpshuis zal zijn gehuisvest. Verbruggen riep mensen opzich in te zetten voor het Huis van Gemonde, bijvoorbeeld als bestuurder of vrijwilliger. Zij kunnen contact opnemen met een van de projectgroepleden of via e-mailadres huisvangemonde@gmail.com.

Zowel de Leefbaarheidsgroep als de Dorpstafel kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Momenteel wordt specifiek gezocht naar iemand die verstand heeft van elektrotechniek om reparaties aan elektrische apparaten te kunnen uitvoeren bij het Repair Café dat tweemaandelijks plaatsvindt. Via e-mailadres gemonde@onzedorpstafel.nl kan men zich melden. Meer informatie op www.leefbaarheidsgroepgemonde.nl en www.onzedorpstafel.nl.


Muziekvereniging sluit seizoen af op terras

Onder het genot van een kopje koffie of een verfrissend biertje konden mensen zondag luisteren op het terras van zaal De Schuif aan de Dorpstraat in Gemonde luisteren naar de klanken van fanfare Sint-Lambertus onder leiding van dirigent Adri Verhoeven.

De leden hadden een gevarieerd en populair repertoire op het programma staan tijdens dit zomerconcert, met liedjes als 'Je hoeft niet naar huis vannacht' van Marco Borsato, 'Shut up and dance' van Walk the Moon en 'Innuendo' van Queen.

Ook 'Life on Mars' van David Bowie kwam voorbij, inclusief fraaie solo van de elfjarige Sven van der Leest. Met het concert werd het seizoen van Sint-Lambertus afgesloten. (Foto: Gerard Schalkx).