Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LIEMPDSE LEERLINGEN ZAMELEN BIJNA VIJFDUIZEND EURO IN

DHKVHK op Oversteek groot succes

De basisschoolleerlingen van De Oversteek hebben dit jaar liefst 4.777,32 opgehaald tijdens DoorHetKindVoorHetKind (DHKVHK), de jaarlijkse sponsoractie van de school waarbij de kinderen een obstacle run liepen. De helft gaat naar een speeltoestel op het schoolplein, de andere helft naar kinderen van de Voedselbank waarvoor Lionsclub Dommel & Aa een leuk uitje verzorgt. Vrijdag overhandigden voorzitter Dieuwke Scheutjens (12, links) en secretaris Willemijn Broeren (11, rechts) van de Leerlingenraad de cheque aan Bob Zijlstra van de Lionsclub en Arjen Witteveen van de Voedselbank.

,,Ik geloof dat de kinderen die bij de Voedselbank komen, het fijn gaan vinden dat wij dit hebben gedaan", vertelt Dieuwke. ,,Zo kunnen zij ook iets leuks doen." Willemijn laat weten dat iedereen hard heeft gewerkt voor dit resultaat: ,,Zelf heb ik ook veel rondjes gerend en ben ik langs de deuren geweest voor sponsoring."

Witteveen is blij de inzet van de Liempdse leerlingen: ,,Wij voeden in totaal 460 monden, waaronder die van 150 kinderen. Daarom is het hartstikke leuk dat wij dit bedrag aan een dagje uit mogen besteden." Ook Zijlstra van de plaatselijke Lionsclub was dolgelukkig. De serviceclub hield eerder al uitjes voor deze kinderen naar de Beekse Bergen, spiegeltent Bon Salon en Circus Sijm. ,,We gaan nu bekijken hoe we dit bedrag het beste kunnen besteden." (Foto: Gerard Schalkx).