Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Langspier biedt plek aan volleybal en feestgangers

Beach Break brengt zomer naar Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

Lekkere muziek in de avond, warm zand, fris water en veel volleybal. De ingrediënten voor een geslaagde negende editie van Dijkhuizen Beach Break en MSB Beachvolleybal Toernooi waren al bij voorbaat bekend. Ook dit jaar was het toernooi een succes. In recreatiepark De Langspier in Boxtel lieten in totaal zo'n vijfhonderd spelers hun beste spel zien tijdens het driedaagse evenement.

,,Veel van de voorbereidingen zijn de afgelopen weken al gedaan", vertelde organisator Jip van Krieken eerder in deze krant. Toch werd tijdens het weekend voortdurend een beroep op hem gedaan. ,,Ik word constant gebeld en geappt. Zo bleek het zand zaterdagmiddag zo heet dat de spelers hun voeten verbrandden. We hebben de brandweer bereid gevonden om de velden nat te spuiten", aldus Van Krieken. ,,Ook deed de pinautomaat het tijdelijk niet. Dat moet dan wel opgelost worden." Het kostte bloed, zweet en tranen, maar dat was het waard. De Langspier was namelijk omgetoverd tot een heus festivalterrein, compleet met eet- en drinkgelegenheid, lange picknicktafels, tenten en een groot podium.

Het evenement begon op vrijdagavond met optredens van de Boxtelse band Acting The Maggot, zanger Nielson en feestact Snollebollekes. Met ruim 850 kaarten via de voorverkoop en tickets op de avond zelf was het volle bak aan de recreatieplas. Tieneridool Nielson bracht de jonge meiden in vervoering, terwijl Acting the Maggot vooral de oudere jeugd met Ierse feest- en folkmuziek wist te behagen. Tijdens het optreden van Snollebollekes - aan het einde van de avond - ging de meute 'van links, naar rechts', een traditie tijdens concerten van de feestact.

MOEDER EN ZOON

Nico Boender (15) was met een aantal vrienden van de partij. ,,Ik kom vooral voor Snollebollekes, maar Nielson vind ik ook goed", vertelde hij. ,,Ik volleybal niet dit jaar, ik was te laat met inschrijven. Maar ik kom wél twee avonden feesten." Zijn eveneens vijftienjarige vriend Kaja van Rooij was het eens met Nico: ,,Het is lekker druk. Zelfs mijn ouders zijn er." En inderdaad, even verderop stond moeder Renee van der Gouw (50). ,,Leuk hè, dat mijn zoon en ik dezelfde interesses hebben", lachte ze. ,,Ik vind het een topavond, de setting is perfect en er zijn veel bekenden."

EEN SPEL VAN FOUTEN

Zaterdag en zondag stonden, naast een muzikaal programma vol dj's, in het teken van beachvolleybal. De teams konden zich inschrijven onder de noemer 'Funners' of 'Pro's'. Het vriendenteam 'Hans en Frietje' nam zoals elk jaar deel in de funklasse. Jorg Rell (31) was één van de fanatiekelingen die alleen meedeed om te winnen. ,,Het gaat best goed, we hebben drie van de vier partijen gewonnen." Teamcaptain Bart van Krimpen wist waarom het zo lekker liep: ,,Het is heel simpel. We brengen alle ballen terug en laten de tegenstander de misser maken. Wij zien het zo: volleybal is een spel van fouten", stelde hij.

Twee minstens zo fanatieke teams bleken VDM Montage 1 en 2. Ruby van den Boogaardt (22) en Lieke Timmermans (23) speelden dan ook voor de winst. ,,Wij spelen allebei recreatief volleybal bij de BBO en we willen winnen. Maar wel onder het genot van een biertje", aldus Van den Boogaardt. Teamgenoot Timmermans vult aan: ,,We zijn allemaal fanatiekelingen en worden chagrijnig als we verliezen." En jawel hoor: de eindzege in de categorie gemengd pro ging naar VDM Montage 1.
Beach Break leek na een lange zoektocht naar locaties thuis te zijn gekomen bij De Langspier en bracht de zomer naar Boxtel.

Een overzicht van de winnende teams:

Gemengd funners: Normaal zijn we beter
Dames: Denra scooters
Gemengd pro: VDM Montage 1
Heren pro: Bronchielus en de rest
Heren funners: Venrays most wanted

GROTE FOTO: Onder een felle zon en op brandend zand speelden de teams zaterdag en zondag hun volleybalwedstrijden. (Foto: Gerard Schalkx).

KLEINE FOTO: Vrijdag- en zaterdagavond was het volop feest bij De Langspier. (Foto: Linda van de Wiel).

Afbeelding