Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SCHIJNDELSE ORGANIST GEEFT CONCERT IN SINT-PETRUSBASILIEK

Tommy van Doorn laat orgel klinken

Stichting Kerkconcerten Boxtel geeft zaterdag 7 juli een orgelconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Organist Tommy van Doorn verzorgt dan de muziek. Het optreden begint om 14.00 uur. De toegang tot het concert is gratis.

Van Doorn speelt werken van onder meer César Franck, Félix-Alexandre Guilmant, Gioachino Rossini en Johann Sebastian Bach. Hij gebruikt hiervoor onder meer het Verschueren koororgel, het Smitsorgel en het Balthasar-Florence drukwindharmonium.

In december 2012 is Van Doorn benoemd tot titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (uit 1842, - red.). In Boxtel is hij dit jaar tevens aangesteld als vaste beiaardier van het carillon in de toren van de kerk, dat hij elke vrijdagmorgen bespeelt.

FOTO BOVEN: Organist Tommy van Doorn bespeelt het kerkorgel in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. (Archieffoto: Albert Stolwijk).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Huub Jacobs en dochters; Toon en Janske v.d. Bosch- v.d. Velden.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Intenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in het Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

* Agenda. Zondag 15 juli staat om 10.30 een eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor op het programma.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintenties bij pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34


Ierse sessie

In bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel vindt zondag 15 juli een Ierse sessie plaats. Tussen 13.30 en 16.30 uur worden door diverse muzikanten liedjes gespeeld; iedereen kan meedoen. Luisteraars kunnen meezingen.

90 of bij Helma Rombouts. tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren is dan aanwezig om mensen te woord te staan. Het is dan ook mogelijk om misintenties op te geven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Deze week is afscheid genomen van Sjaantje van Schijndel- v. Rooij (86). Moge zij nu delen in Jezus' Verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. De enveloppen kan men in de groene brievenbus met nummer 8 doen. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastoor Joe. Intentie voor Lien de Leijer- v.d. Boogaard.

MEDEDELINGEN

* Vespers. Tijdens de zomervakantie is er géén Vespers. Deze gaat weer verder op dinsdag 21 augustus.

PROTESTANTSE GEMEENTE BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door ds. T. van Litsenburg uit Eindhoven. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er geen Paks i.v.m. de vakantie.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Voor zaken betreffende de kerkenraad kunt u contact opnemen met de scriba per mail: scriba@pg-boxtel.nl of per telefoon: (0411) 67 85 65/06-20 11 73 64

Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook in ons kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.