Frans Hulscher (midden) werd gistermiddag vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap van het CNV samen met zijn vrouw Annie in het zonnetje gezet door Huub Verspeek.
Frans Hulscher (midden) werd gistermiddag vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap van het CNV samen met zijn vrouw Annie in het zonnetje gezet door Huub Verspeek. Foto:

Frans Hulscher viert bijzondere CNV-mijlpaal

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Een mooie mijlpaal." Zo omschrijft Frans Hulscher (90) zijn 70-jarig lidmaatschap van vakbond CNV. Vanwege dit heuglijke feit kreeg hij gistermiddag bezoek van CNV-vrijwilliger Huub Verspeek. En die kwam niet met lege handen...

,,In mei 1945, toch een bijzondere periode, begon ik aan mijn eerste baan", vertelde Hulscher gistermiddag in zijn Boxtelse woning. ,,We kregen bezoek van iemand die jongens nodig had bij de Belastingdienst en mijn vader zei: 'Frans, ik zou het maar doen'." Hij begon aan de Kasteellaan, in de voormalige marechausseekazerne. ,,En voordat we naar 's-Hertogenbosch werden overgeplaatst, hebben we nog in Villa Eras gezeten en aan de Markt, waar nu café Le Temps Perdu zit", aldus de jubilaris. ,,In Boxtel was ik actief als kassier, daardoor kenden veel mensen mij." Op 1 februari 1948 werd Hulscher lid van de Algemene Rooms-Katholieke Ambtenaren Vereniging (ARKA), die uiteindelijk is opgegaan in de CNV. ,,Daar ben ik nog secretaris van geweest."

SERVICES

Op zijn 57e ging Hulscher na veertig dienstjaren met pensioen. Zijn lidmaatschap van het CNV zette hij echter voort. ,,Ik wilde per se mijn zeventigjarig jubileum halen", grinnikte de Boxtelaar. ,,Voorheen heb ik de vakbond niet veel nodig gehad, maar met name de laatste jaren maak ik regelmatig gebruik van de services. Zo wordt jaarlijks mijn belastingaangifte ingevuld, dat is een mooi voordeel van het CNV", lichtte de Boxtelaar toe.

Hoewel de christelijke werknemersorganisatie tegenwoordig regelmatig te maken krijgt met mensen die zeventig jaar lid zijn, wordt er door de vakbond toch bij stilgestaan. Vrijwilliger Verspeek kwam dan ook met allerlei cadeaus naar de woning van Frans en Annie Hulscher: een oorkonde, doos chocolaatjes, tas én een fraaie Parker-pen. Voorheen kregen leden bij de verschillende jubilea een speldje, maar dat is onlangs afgeschaft, zo meldde Verspeek. ,,Toch wel jammer", vonden Frans en Annie. ,,Zeker omdat we de andere speldjes ook hebben bewaard." Toch overheerste gistermiddag het trotse gevoel bij het echtpaar...