Politie doet onderzoek naar incident BHC

PÅL JANSEN

De intimidatie aan het adres van een docent van het Baanderherencollege (BHC) wordt momenteel onderzocht door de politie. Een ouder van een leerling bedreigde dinsdagochtend een economieleraar in het bijzijn van een groep scholieren volgens de schoolleiding. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. De zaak is overgedragen aan de politie en het BHC doet daarom verder geen uitspraken doen over het incident. Volgens de politie werd er dinsdagochtend melding gemaakt van een vechtpartij 'op een school in Boxtel'.

Ouders werden door de school dezelfde dag nog geïnformeerd over het voorval door directeur Jan-Willem van den Berg. ,,Als school zijn wij natuurlijk wel geschrokken van wat er gebeurd is. Wij zijn ervan doordrongen dat de school een plaats moet zijn waar uw dochter of zoon met plezier naartoe gaat om te leren. Dat staat bij ons voorop", valt te lezen in zijn brief aan alle ouders.

Ook is een apart schrijven naar de ouders van de betreffende groep leerlingen gestuurd. De teamleider en zorgcoördinator van de school hebben het voorval nogmaals in de klas besproken. Aangezien de toetsenweek momenteel plaatsvindt, zal er begrip getoond worden wanneer bepaalde resultaten te laag uitvallen, aldus de schooldirecteur. Hij roept ouders tevens op om hun kinderen de komende dagen extra goed in de gaten te houden en contact op te nemen wanneer zij extra ondersteuning nodig hebben.

AANHOUDING

De politie laat weten dat het onderzoek naar de 'vechtpartij op een school in Boxtel' in volle gang is. ,,Een van de betrokkene is aangehouden, de andere betrokkene is op het bureau gehoord", aldus een woordvoerder. Wanneer er meer duidelijkheid is vanuit de politie zal het BHC eerst de medewerkers en dan de ouders opnieuw informeren.


Huldiging van sportkampioenen in De Rots Boxtel

Kampioenen die lid zijn van een sportvereniging in de gemeente Boxtel en een bijzondere prestatie hebben geleverd, worden zaterdag 30 juni uitgebreid in het zonnetje gezet tijdens de Dag der Kampioenen in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat.

Verenigingen hebben eerder een brief ontvangen van stichting Boxtel Vooruit en de gemeente Boxtel met de vraag om kampioenen aan te melden. Het programma in De Rots gaat om 12.30 uur van start met de huldiging van sporters van 6 tot en met 10 jaar oud. Vervolgens zijn jongeren van 11 tot en met 14 jaar aan de beurt (14.00 uur), gevolgd door 15- en 16-jarigen (15.30 uur).

Om 17.00 uur wordt de Dag der Kampioenen afgesloten met de huldiging van de A-junioren en senioren.