Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Stakingen streekvervoer toch invloed op Boxtel

Buurtbussen rijden vandaag ook niet

PÅL JANSEN

De buurtbussen in Boxtel en omgeving rijden vandaag niet. Woensdag startte de landelijke staking in het streekvervoer, maar de vrijwilligers die reizigers vanaf Liempde naar 's-Hertogenbosch en vanaf Best naar Schijndel brengen, reden die dag nog wel met de bus. Arriva bepaalt per dag of de buurtbussen wel of niet rijden. Volgens een van de vrijwilligers moet er morgen ook rekening mee gehouden worden dat de bussen niet rijden.

Alle streekbussen rijden sinds woensdag niet voor onbepaalde tijd. Volgens Arriva gaat het minstens drie dagen duren voordat het reguliere streekvervoer weer opstart. De vakbonden willen betere arbeidsvoorwaarden voor de chauffeurs, zoals een loonsverhoging van 3,5 procent, werkdrukvermindering en iedere tweeënhalf uur een plaspauze. Werkgeversorganisatie VWOV stemde eerder al in met de rustmomenten.

Bij vorige stakingen reden de lokale bussen niet omdat er geen aansluiting meer was op het streekvervoer. Of de buurtbussen morgen, vrijdag 29 juni rijden, wordt vanavond pas bekend.

FOTO BOVEN: De vrijwilligers van de buurtbus zaten gisteren nog achter het stuur. De chauffeurs in het streekvervoer staken voor betere arbeidsvoorwaarden. (Foto: Peter de Koning).