Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Abel en Jowie?

Door de modder kruipen, klimmen, door het gras rollen: dinsdag deden zo'n twintig kinderen mee met een heuse Mudrace, oftewel modderrace, georganiseerd door Buurtsport Boxtel. In het park achter brede school De Wilgenbroek was een parcours uitgezet dat volop mogelijkheden bood om lekker vies te worden. Die kans grepen Abel Swinkels (8) en Jowie Rugbonding-Sing (6) met beide handen aan...

Vonden jullie het meteen een goed idee, een Mudrace? Jowie: ,,Ja! Toen ik uit school kwam, zag ik de zwembadjes en waterglijbaan staan. 'Dat ziet er goed uit', dacht ik. Ik wilde meteen meedoen. Vies worden vind ik leuk. Maar nu ben ik wel héél vies." Abel: ,,Ik hoorde gisteren op de bso (buitenschoolse opvang, red.) dat we oude kleren mee moesten nemen, omdat we mee gingen doen aan de Mudrace. Want het is de week van de modder."

De week van de modder? Abel: ,,Ja, ik weet ook niet waarom die er is. We hebben al geschilderd met modder bij de bso en nu deze race. Ik vind het leuk! Door de modder rollen is gewoon fijn! Ik heb nog nooit aan zoiets meegedaan. Het voelt net als een expeditie, alsof je moet overleven in de wildernis. Alleen hoeven we geen vuur te maken en beesten te vangen."

Wat heb je precies gedaan? Abel: ,,Door tonnen kruipen, in bomen klimmen, buikschuiven, door modder kruipen, over dingen springen, door gras rollen. Dat bleef aan me plakken. In het modderbad springen vond ik het allerleukst. De eerste keer dat ik daarin ging, werd ik er schoon van; zó vies was ik. En er zit nog wel zeepsop in!" Jowie: ,,Het klimmen op de ladder vond ik het leukst. Nu zou ik mezelf wel willen afspoelen in het meer, maar dat is niet de bedoeling. Ik ga zo onder de sproeier. Maar eerst nog een rondje door de modder."

En jij, Abel? ,,Ik ga zo terug naar de bso, daar word ik afgespoeld met de waterslang. En daarna gaan we met zijn allen een ijsje eten, rond vijf uur, want dan is het altijd tijd voor iets lekkers."

FOTO RECHTS: Abel (links) en Jowie gaan door het modderbad, het meest vieze onderdeel van de Mudrace. (Foto: Peter de Koning).