Afbeelding
Foto:

Beach Break Boxtel: water, spel en muziek

Linda van de Wiel

De volleybalnetten zijn gespannen, het podium is gebouwd en de toiletten zijn geplaatst. Het weercijfer lijkt voor komend weekend een dikke tien te worden. Niets staat de negende editie van Dijkhuizen Beach Break en het MSB Beachvolleybal Toernooi dan ook in de weg. En dat allemaal op de nieuwe locatie: recreatieplas De Langspier in Boxtel.

,,Veel van de voorbereidingen zijn de afgelopen weken al gedaan. We hebben de drank ingekocht, de laatste deals met artiesten afgerond en de terreinindeling gemaakt", vertelt organisator Jip van Krieken. ,,Ook hebben we een nieuw speelschema gemaakt. Zowel op zaterdag als op zondag begint het toernooi een uur eerder. Hoewel we minder velden hebben, doet een recordaantal van tachtig teams mee."

OFFICIËLE WEDSTRIJDEN

Drie van de acht speelvelden zijn ook geschikt voor officiële wedstrijden. Van Krieken: ,,We hebben deze velden als stichting geschonken aan De Langspier. Ze zijn tijdens het toernooi bedoeld voor de teams die zich hebben ingeschreven onder de noemer 'Pro's'. Andere teams vallen onder de categorie 'Funners'."

Beach Break heeft, zoals tijdens elke editie, een vergunning voor ee jaar gekregen. ,,Het is voor ons heel belangrijk om het evenement op deze locatie te kunnen blijven organiseren. Anders houdt het op te bestaan", aldus Van Krieken.

PROGRAMMA

Succes lijkt tijdens deze editie echter gegarandeerd. Kartrekker Van Krieken heeft dan ook veel zin in komend weekeinde. Het muzikale programma begint morgen, vrijdag 29 juni vanaf 20.00 uur. Met een line-up die bestaat uit zanger Nielson, de Boxtelse band Acting The Maggot en feestact Snollebollekes wordt dan ook gerekend op een bomvol feestterein. ,,Het wordt een mooi weekend in festivalsfeer. Vol water, spel en muziek", aldus Van Krieken. ,,Zaterdag begint het feest al om 16.00 uur met deejays als Lady B en de Boxtelse Gentile Mel. De avond is tot 19.00 uur vrij toegankelijk", vertelt Van Krieken. Na dat tijdstip kosten kaarten, die voor de zaterdag alleen aan de deur verkrijgbaar zijn, 5 euro per stuk.

Er zijn nog enkele kaarten à 15 euro voor vrijdagavond verkrijgbaar via www.beachbreakboxtel.nl. Kaarten aan de poort kosten dan 17,50 euro.