Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LUSTRUMEDITIE JEUGDVAKANTIEWEEK MET FESTIVALMUZIEK

250 Liempdse deejays tijdens JVW

PÅL JANSEN

Zo'n 250 kinderen zullen tijdens de Jeugdvakantieweek (JVW) Liempde hun debuut maken als deejay. De organisatie heeft er namelijk voor gezorgd dat deejaygroep Press Play uit 's-Hertogenbosch naar 'Feestpop', zoals het thema luidt, komt. Vrijdag 17 augustus krijgen alle kinderen een korte cursus van de drie artiesten. ,,En aan het einde van de dag bouwen we nog feestje met zijn allen", belooft voorzitter Mieke Beerens. Morgen, vrijdag 29 juni is de laatste inschrijfdag.

JVW Liempde wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. In het kader van deze lustrumeditie kreeg de organisatie van de activiteitenweek vorig jaar een bijdrage vanuit Tourspel Liempde: 1.250 euro kon er besteed worden aan iets speciaals voor de basisschoolkinderen die meedoen aan het evenement. En dat werd dus een deejaycursus voor de kids, inclusief optreden. Beerens: ,,We willen zo de sfeer van 'Feestpop' overbrengen."

Press Play zet diverse muzikale concepten op touw, waaronder een zogeheten dj-producer-school, waarmee workshops en lessen aan kinderen en jongeren tot en met achttien jaar worden gegeven. Alle jonge huttenbouwers uit Liempde komen aan hun trekken met muziekmaken: vrijdag 17 augustus worden zij in kleinere groepjes opgedeeld zodat iedereen evenveel aan de beurt komt.

De Jeugdvakantieweek vindt plaats van 14 tot en met 17 augustus achter jeugdhuis Pius X. Wie de week niet wil missen, kan zich nog aanmelden tot en met vrijdag 29 juni. Inschrijven kan via de website: www.jvwliempde.nl. Ook vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden. Op de site staat ook meer informatie over het programma.

FOTO ONDER: Voorzitter Mieke Beerens van de Jeugdvakantieweek ontving vorig jaar 1.250 euro vanuit Tourspel Liempde, net als Giuseppe Pierpaolo Flesia (rechts) van gemeenschap Paus Johannes XIII die met zijn vrouw een tehuis in Liempde runt. (Foto: Peter de Koning).