Lionsclub Boxtel Belles Amies zamelde met evenementen als Gluwh! en de Proeftuin geld in voor Buurtsport Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Lionsclub Boxtel Belles Amies zamelde met evenementen als Gluwh! en de Proeftuin geld in voor Buurtsport Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

OPBRENGST PROEFTUIN NAAR SPORTMOGELIJKHEDEN VOOR JEUGD

Lionsclub vervult wensen Buurtsport

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Een loopband, tafeltennisballen en smartgoals: Nicole van Spaendonk kreeg een stortvloed aan e-mails van haar stagiaires van Buurtsport Boxtel toen ze vroeg of zij nog wensen hadden. En die wensen kunnen nu, met dank aan Lionsclub Boxtel Belles Amies, allemaal vervuld worden...

Tanja Langerwerf werd vorig jaar benoemd tot president van de Lionsclub en mocht het goede doel kiezen waarvoor de serviceclub zich een jaar lang zou inzetten. Ze is inmiddels opgevolgd door Femke Leenders, maar mocht maandag bij restaurant Plein2 een laatste officiële handeling verrichtten: de uitreiking van een cheque aan Buurtsport.

MEEST MOOIE DOEL

Eerder schonken Lionsclub Boxtel Belles Amies én Lionsclub Dommel & Aa al airbubble-ballen aan de sportorganisatie, bekostigd uit de opbrengsten van evenementen Gluwh! en Vrienden van Boxtel Live. Daar bleef het niet bij; de opbrengst van de Proeftuin ging ook naar Buurtsport. ,,Ik ben zeer vereerd", zei Van Spaendonk, nadat ze de cheque in ontvangst had genomen. Ze had zelf ook wat meegenomen: een poster waarop de wensen van Buurtsport stonden aangegeven. Van een fitnessapparaat en T-shirts voor medewerkers van de organisatie tot rittenkaarten voor cliënten van de Voedselbank en een luchtkussen tijdens de kindervakantieweek in Boxtel: tot vreugde van Langerwerf gaat het geld naar verschillende bestemmingen. ,,Ik ben zo ontzettend trots wat we met Gluwh! en Proeftuin weer voor elkaar hebben gekregen", zegt ze. ,,De opbrengst gaat naar het meest mooie doel dat ik had kunnen bedenken." De verwachting is dat de spullen voor de zomervakantie worden besteld, zodat Buurtsport er in het nieuwe schooljaar over kan beschikken.

Een nieuwe president van Boxtel Belles Amies betekent weer nieuwe doelen. Leenders liet weten onder meer te kiezen voor het project Taalmaatjes.