Afbeelding
Foto:

FEESTELIJKE AFTRAP VAN BOXTEL EN ROUTE

Pakket van Voedseltuin voor winnaar van Rabobank-puzzel

Zestien locaties openden zondag hun deuren tijdens de derde editie van Boxtel En Route. Ook de Voedseltuin op het terrein van De Kleine Aarde was opgenomen in het traject. Het stichtingsbestuur trapte het evenement af met een prijsuitreiking...

Gerda Groenendaal uit Den Dungen werd in de wintermaanden uitgeroepen tot winnaar van een prijsvraag (een kruiswoordpuzzel) die in het kwartaalblad Dichterbij van Rabobank Hart van De Meierij stond. Ze won een groentepakket van de Voedseltuin, waaraan een artikel was gewijd in het magazine. De prijs werd nu pas uitgereikt, omdat er in de winter slechts een paar groenten werden verbouwd, zoals boerenkool en winterprei. Die belofte werd nagekomen tijdens Boxtel En Route. Voorzitter Peter van As van stichting de Voedseltuin overhandigde Groenendaal een doos vol verse groenten, zoals prei, tuinbonen, rabarber, basilicum, courgettes, andijvie en uien. Na de prijsuitreiking leidden de bestuursleden en vrijwilligers vde hele dag mensen rond die een bezoekje brachten aan de Voedseltuin.

FOTO BOVEN: Theodoor van Leeuwen (links) en Peter van As reiken het groentepakket uit aan Gerda Groenendaal. (Foto: bestuur Voedseltuin).