Afbeelding
Foto:

SPORT EN SPEL VOOR JONGSTE JEUGDLEDEN

Ducky Day bij ODC met nieuwste voetbalsnufjes

JOLEEN VAN ROOIJ

BAM! Met een harde voltreffer in de kruising wint Jip Roosen (8) de finale van de penaltywedstrijd van de F-jes tijdens de tiende editie van Ducky Day bij ODC. De 18-jarige keeper Merijn Verhoeven heeft het nakijken en feliciteert de jonge winnaar: ,,Je hebt mij verslagen jongen, goed gedaan!" Deze sportieve sfeer was zaterdag alom te vinden in sportpark Molenwijk, waar tientallen mini's, F-jes D-tjes en E-tjes het voetbalseizoen afsloten met een sport- en spelprogramma.

De organisatie van deze dag is mede in handen van Wendy de Haan. Vol trots showde ze de nieuwste snufjes en speelkussens. ,,We hebben dit jaar de zogeheten smartgoals in gebruik genomen. Een soort slalomparcours dat via de tablet wordt aangestuurd." Ook het nieuwe waterspeelkussen met een 'balk' waar de oudere kinderen elkaar vanaf kunnen duwen, toverde pretlichtjes in de ogen van De Haan. Gerrie van der Pasch en Henny Verstijnen van EHBO Boxtel keken tevreden toe. ,,Het is wel een beetje fris, maar we hebben voldoende te doen", aldus Verstijnen. ,,Kleine dingen, hoor. We hebben diverse hoofden en benen van spelertjes moeten koelen en een aantal pleisters geplakt", vertelde Van der Pasch uit.

Tibo Roosen (6) genoot met volle teugen van Ducky Day: ,,Ik heb een waterpistool met de bingo gewonnen en wel twintig doelpunten gescoord. Ik ben middenvelder en vind het leuk om te verdedigen, maar ook dat je dan naar voren kunt om te scoren." Of Tibo ook naar het wereldkampioenschap voetbal kijkt? ,, Tuurlijk! Ik ben fan van Mexico en dan speciaal van PSV'er Lozano." De 5-jarige Jurre van den Biggelaar is ook groot fan van de Mexicaan, maar had vooral veel zin in de frietjes die hij in de pauze mocht gaan eten...

FOTO BOVEN: Penalty's schieten en deelnemen aan spelletjes: Ducky Day bij ODC was weer een succes. (Foto: Hans Verberk).


AFSLUITING DUCKS-SEIZOEN MET TOERNOOI

Strijden om rugbytitels tijdens familietoernooi

Rugby Club Ducks sluit het seizoen jaarlijks af met het familietoernooi. Oud-speler en trainer Larry Bloch introduceerde dit evenement lang geleden, met de bedoeling om familie en vrienden van clubleden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de rugbysport.

Circa 125 mensen namen deel in de diverse teams, waarbij de deelnemers onder 16 jaar touchrugby speelden. De mensen boven de 16 jaar speelden tacklerugby. Diverse personen namen voor het eerst deel aan de sport. Dat nam niet weg dat er fel werd gestreden voor de winst. Toch hoefde de EHBO slechts wat schrammen te verzorgen. Na de finales was er een barbecue en kon iedereen napraten én vooruitkijken naar het komende seizoen waarin Ducks senioren weer zal deelnemen aan de competitie.

Uitslagen familietoernooi:

U16/Families: 1. Familie Schilder; 2. Team David; 3. Familie Carrol; 4. Familie Saccomani; 5. Familie van Straaten. U12/Families: 1. Familie Zimmerman; 2. Van Beek/Beerens; 3. Jansen en Kaas; 4. Familie de Geus. 16+: 1. Liempde Invites; 2. Kyro 2; 3. Luz Brandts team; 4. Kyro 1. Sportiviteit: Familie De Geus.

FOTO ONDER: Floris Wijdenes aan de bal tijdens het familietoernooi van Rugby Club Ducks. (Foto: Hans Verberk).

Tennis

Kloppenlierentoernooi

Het jaarlijkse Kloppenlierentoernooi bij de Liempdse tennisvereniging De Peppelieren vond plaats van 13 tot en met 22 juni en leverde de volgende winnaars op:

HD3: Piet v.d. Ven/Henri v. Ruremonde. DD3: Sjan v.d. Eerden/Anja v. Ruremonde. GD3: Theo v.d. Loo/Wilma v.d. Ven; HD7: Mark v. Beers/Henk v.d. Laar. DD7: Anita de Bresser/Lia v. Abeelen. GD7 poule A: Ad v. Abeelen/Joke v.d. Loo. GD7 poule B: Antoine v.d. Velden/Marjo Peijnenburg. HD8: Henk v.d. Laar/Ton de Rooij. DD8: Elle Kluijtmans/Hennie v.d. Aker.


Afbeelding
Afbeelding