Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'De Liempdse kerk en haar pastoors'

Als blijvende herinnering aan het 150-jarig bestaan van de Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde onthulden pastoor en voorzitter Jacques Grubben van de Heilig Hartparochie en voorzitter Arnold van den Broek van heemkundestichting Kèk Liemt zondag na de hoogmis een plaquette met de titel 'De Liempdse kerk en haar pastoors'.

De titel van de beeltenis is niet zomaar gekozen; het is een verwijzing naar een brochure die de Liempdse heemkundekring rond het 375-jarig bestaan van de toenmalige Liempdse parochie Sint-Jans Onthoofding uitgaf in 1978. Op de plaquette staan alle pastoors vermeld die de zelfstandige Liempdse parochie kende in de periode 28 april 1603 tot 1 januari 2015 na de fusie tot Heilig Hartparochie samen met de voormalige parochies uit Boxtel, Esch en Lennisheuvel.

Voorafgaande aan de onthulling refereerde Van den Broek vanaf de kansel aan het huzarenstukje dat de bouw van de kerk, toen nog zonder toren (die dateert uit 1895) in 1868 was. Ruim negen maanden later was de kerk een feit. Latere details, zoals de glas-in-loodramen van het beroemde glazeniersatelier Joep Nicolas & Zn uit Roermond werden in de periode 1902-1908 aangebracht.

Het gilde Sint-Antonius Abt en kerkkoor Cantate Domino hadden ook een aandeel in de stemmige viering van zondag. Na afloop was er in dienstencentrum De Kloosterhof een gezellig samenzijn waarbij ingeleverde foto's werden getoond. Dit naar aanleiding van een oproep van Kèk Liemt. Op de afbeeldingen is de Liempdse kerk vanuit diverse facetten te zien. Op de website www.heilighartparochie.nl staan foto's en een filmpje van de viering van zondag. (Foto: Peter de Koning).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Intenties voor Toos Merkx; Gerard v.d. Heijden; Marianne Freijse; overl. ouders Van de Loo-Hermans

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Intenties die vóór maandag 11.30 worden opgegeven, worden in het Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

* Agenda. Zaterdag 7 juli staat om 19.00 een eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor op het programma.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintenties bij pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of bij Helma Rombouts. tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Die kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedaan. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor Jaan en Jos Rijken-Schellekens en zoon Jos; Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Mies v.d. Besselaar (jgt); Netty v.d. Eerden- v.d. Braak; Wim Verhagen (sterfdag); overl. fam. Verhagen en fam. Kapteijns; Tiny v. Oorschot-Schelle (jgt); overl. fam. Van Oorschot-Schelle; Willy Schellekens (verj); pastoor Thieu Lax (sterfdag); Lien de Leijer- v.d. Boogaard.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerk-doopdienst geleid door mevr. ds. Corrie Terlouw uit Boxtel. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in de Schakel. Na de dienst is er koffiedrinken.

MEDEDELINGEN
* Bereikbaarheid. Voor zaken betreffende de kerkenraad kan men contact opnemen met de scriba per mail: scriba@pg-boxtel.nl of via telefoonnummers (0411) 67 85 65 of 06-20 11 73 64.