Afbeelding
Foto: Peter de Koning

CADEAU WITTE ZUSTERS SYMBOLISEERT UNIVERSELE VERBINDING

'Tapijt voor Vrede' siert Wereldhuis

Een 'Tapijt voor Vrede' siert de ontvangsthal van het Wereldhuis aan de Agterberghstraat. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers werkten de afgelopen dagen geduldig aan de totstandkoming van dit bijzondere tapijt van dopjes, dekseltjes, cd's en schalen. Een kleurrijk cadeau van de Witte Zusters aan het Wereldhuis...

,,Mooi hè", glundert Witte Zuster Jeanne Simons. ,,Het is een tapijt van vrede en verbinding, dat is de centrale gedachte erachter. Zie het als een universum met zilverkleurige schalen als sterren en een grote goudkleurige als de zon." Samen met vele anderen, onder wie Wereldhuis-


Vijfde plek voor meidenteam Angelaschool

Het meidenteam van de Angelaschool is gisteren op de vijfde plaats geëindigd in de finale van het landelijke schoolvoetbaltoernooi. In alle vroegte togen de jonge voetbalsters naar Zeist, met ruim honderd supporters in hun kielzog.

,,De meiden hebben ondanks de vijfde plek, een ontzettend leuke dag gehad. We zijn trots dat ze zover zijn gekomen", vertelt leraar Abel Adams. ,,Een finaleplaats zat er helaas niet in, daarvoor waren enkele andere teams te sterk. Maar er was zoveel rondom voetbal te doen, dat de meiden zich er uitstekend vermaakt hebben."

In totaal deden zes teams mee uit groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Nederland. De ploeg van de Angelaschool bereikte de landelijke finale door twee keer eerste te worden in de regio en de provincie.

FOTO ONDER: In alle vroegte stond een grote groep supporters gisterochtend klaar in Boxtel om hun klasgenoten succes te wensen. (Foto: Peter de Koning).

bewoners van verschillende culturen, geniet Simons van dit bijzondere project. ,,Dat kleurrijke en het samenwerken past heel goed bij het Wereldhuis. En bij onze congregatie. Wij zijn al decennia actief in Afrika. Iets maken van niks, dat hoort wel bij ons", lacht ze. Kunstenares Marianne van Heeswijk uit Rosmalen begeleidt de makers. Sommige werken aan een tafeltje of aan een rollator, anderen kruipen


Feestelijk
weekend voor
Gildenbonds

De Gildenbondsharmonie sluit komend weekeinde het muzikale seizoen feestelijk af. Zaterdagavond 23 juni zal de muziekclub het publiek in de Tijberzaal van het Baanderherencollege laten swingen. Een dag later staat het jaarlijks goed bezochte Big Band on the Beach in recreatiepark De Langspier op de rol.

Het harmonieorkest en Big Band Boxtel van de Gildenbonds beginnen zaterdag met een feestelijk concert vanaf 20.00 uur in de aula. De bezoekers mogen vrolijke stukken verwachten met een lichte jazzy inslag. De muzikanten zullen naast eigen werk de voorstelling afsluiten met arrangementen van het bekende Metropole Orkest. Saxofonist Leo Janssen van het Metropole Orkest zal een gastoptreden verzorgen, begeleid door de Big Band en het samengestelde ensemble. Kaartjes à 10 euro zijn beschikbaar bij leden van de Gildenbondsharmonie, bij Sjiekkado aan de Breukelsestraat of via e-mailadres info@gildenbonds.nl.

Big Band Boxtel organiseert bovendien daags erna vanaf 15.00 uur het jaarlijkse strandfeest bij De Langspier. Samen met de Stripe Big Band en de Big Band Five Six o' Seven zal de muziekgroep van de Gildenbonds deze editie muzikale invulling geven aan het evenement. Aanmelden voor de middag is niet nodig


daadwerkelijk over de grond om hun eigen stukje creativiteit toe te voegen. Morgen (vrijdag) wordt het kunstwerk opgeruimd. Maar niet voordat de makers en belangstellenden er meer dan genoeg foto's van hebben gemaakt.

FOTO BOVEN: Vrede en verbinding weerspiegelt het bijzondere tapijt in de ontvangsthal van het Wereldhuis. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers creëren een kleurrijk geheel van dopjes, schalen en cd's en ander (afval)materiaal. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Zingen bij D'n Boer

Wie van zingen houdt, kan donderdagavond 21 juni weer terecht bij café D'n Boer aan de Corpus in Boxtel. Daar wordt iedere derde donderdag van de maand 'Zingen bij D'n Boer' gehouden. De avond start om 21.00 uur en de toegang is gratis.