MUZIEKKORPS EERT VIER DIAMANTEN ÉN EEN GOUDEN JUBILARIS

Boxtel's Harmonie huldigt trouwe leden en houdt reünieconcert in Muziekhuis

Na de succesvol verlopen Caribbean Fiësta (zie boven), maakt Boxtel's Harmonie zich op voor het volgende jubileumfeestje vanwege het 110-jarig bestaan. Zondag 1 juli worden vier diamanten én een gouden jubilaris in het zonnetje gezet; een dag eerder is er een reünie.

De jubilarissen worden geëerd tijdens een huldigingsconcert in Muziekhuis Boxtel (Passage Riche). Willy Hazenberg (fluit) en Paul Potters (slagwerk) spelen al zestig jaar mee in het harmonieorkest. Jan Geerts en Rini van Zandbeek zijn alweer enkele jaren rustend lid, maar waren in het verleden drijvende krachten achter het tamboerkorps, het huidige slagwerkensemble. Klarinettist Bart de Bresser viert zijn gouden lidmaatschap bij de muziekvereniging.

Het optreden begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid de jubilarissen te feliciteren.

REÜNIEORKEST

Voor de reünie die een dag eerder wordt gehouden, hebben zich zo'n zestig oud-leden aangemeld. Ongeveer de helft daarvan vormt een reünieorkest. Dat repeteert zaterdagmiddag 30 juni onder leiding van Peter Spierings, dirigent van de plaatselijke seniorenorkest Buchestelle en in het verleden enkele jaren muzikaal leider van het opleidingsorkest van Boxtel's Harmonie. 's Avonds verzorgen de oud-leden, aangevuld met diverse huidige muzikanten een concertje in het Muziekhuis. Aansluitend is er een feestavond voor de hele muziekvereniging.

Afgelopen jaar zijn bijna tweehonderd mensen achterhaald en benaderd voor de reünie. Maar het organiserend comité sluit niet uit dat toch nog namen van oud-leden over het hoofd zijn gezien. Wie geen bericht ontving, maar toch wil deelnemen aan het treffen van leden en oud-leden, kan zich alsnog aanmelden. Mail daarvoor naar reunie@boxtelsharmonie.nl of bel telefoonnummer 06-23 74 56 84.

Bij mooi weer vinden de optredens op 30 juni en 1 juli in de openlucht plaats. Dan wordt uitgeweken naar de tuin achter het Muziekhuis. Die is hiervoor beschikbaar gesteld door de familie Van den Brandt.