Energiecoöperatie heeft impuls nodig

HENK VAN WEERT

Wil Boxtel in 2030 energieneutraal zijn, zoals het ambitieuze uitgangspunt is van de gemeenteraad, dan moet er nog veel water door de Dommel. Mede daarom zijn nieuwe vrijwilligers nodig voor de plaatselijke Energiecoöperatie, de ECB.

Volgens wethouder Peter van de Wiel is tot nu toe veel goed werk verzet door de in 2012 opgerichte ECB: ,,Door haar toedoen heeft Boxtel meer daken met zonnepanelen dan het landelijk gemiddelde. Maar om onze doelstellingen te halen is een impuls nodig. Bovendien moeten we voorkomen dat vrijwilligersmoeheid optreedt."

Wijkmakelaars en -organen zijn daarom op zoek naar nieuwe ECB-bestuurders. Daarnaast heeft Van de Wiel elk van de acht raadsfracties gevraagd iemand uit de achterban te leveren om toe te treden tot de ECB. ,,Dat hoeven inhoudelijk geen deskundige mensen te zijn, maar wel personen die richting willen geven aan de energietransitie en aan de slag willen met de uitvoering daarvan."

Van de Wiel roept ook andere inwoners op zich aan te sluiten. Belangstellenden kunnen zich melden via www.ecboxtel.nl of bij ambtenaar Gerard Schönfeld van de gemeente Boxtel.