Afbeelding
Foto:

EVENEMENT IN AFGESLANKTE VORM

Muziekstraatje in Boxtel viert het eerste lustrum

LINDA VAN DE WIEL

Muziek, terrassen en vertier voor jong en oud. Voor alweer de vijfde keer vindt 24 juni tussen 11.00 en 18.30 uur in het Boxtelse centrum het jaarlijkse Muziekstraatje plaats. Vanwege een verzette datum wel in een afgeslankte vorm. ,,Maar het wordt gegarandeerd een gezellige familiedag", vertelt slagwerker en medeorganisator Rudi van der Plas van de Red River Band.

Tussen de Rabobank aan de Stationsstraat en de kruising Stationsstraat-Molenstraat staat alles in het teken van muziek. Negen kapellen - waaronder 't Brukels Muziekske uit Boxtel en Noottoestand uit Liempde - betreden het podium. Daarnaast zijn er zangoptredens van de talenten van The Star Company uit Liempde. ,,En verder brengen we jaarlijks een activiteit onder de aandacht. Dit jaar is gekozen voor de dansvorm Zumba. Marion Veenstra betreedt met haar dansgroep dan ook verschillende malen het podium", aldus Van der Plas.

GEVARIEERD

De Boxtelaar is trots op iedereen die gemoeid is met de organisatie: ,,Vanwege Vaderdag hebben we moeten wisselen van datum. Vervolgens bleken veel van de uitgenodigde kapellen niet te kunnen. Het bleek een hele organisatie om toch een leuke middag te organiseren die voor iedereen vrij toegankelijk is. Maar ik denk dat we er met dit programma prima in geslaagd zijn", stelt Van der Plas. De middag vol zang, dans én live kapellenmuziek is dan ook gevarieerd. ,,En natuurlijk vergeten we de kinderen niet. Voor hen staan er een groot springkussen en een popcorn- en suikerspinkraam. Zo kan iedereen tijdens het Muziekstraatje een mooie middag beleven."

Op de vraag of er, ondanks de ietwat moeizame organisatie van de lustrumeditie, een zesde Muziekstraatje gaat komen, is Van der Plas duidelijk. ,,We hebben al een aanvraag voor de editie van 2019 ingediend bij de gemeente. Wanneer deze wat ons betreft plaats gaat vinden? Op 19 mei." (Archieffoto: Peter de Koning).

Boxtel

Orgelconcert

Het volgende optreden in de reeks van Stichting Kerkconcert Boxtel wordt verzorgd door de Belg Bart Jacobs (1976). Op het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek vertolkt hij zondag 24 juni vanaf 20.00 uur werken van onder meer Bach, Mendelssohn en Lemmens. Entreebewijzen à 8 euro zijn voor aanvang te koop.